Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Suşehri'nde kurduğu hobi bahçesinde organik üretim yapıyor

SİVAS (CİHAN) - Sivas'ın Suşehri ilçesinde traktör galericiliği yapan Muammer Algül(55), kendi kurduğu hobi bahçesi ile sayısız meyve ve sebzenin organik üretimini gerçekleştiriyor. Kendi imkanları ile bahçeyi kuran Muammer Algül, hobi bahçesinde; aralarında elma, armut, şeftali, kayısı, kiraz, dut, üzümün yer aldığı 15 çeşide yakın meyvenin üretimi gerçekleştiriyor. Sebze de ise yerel tohumları kullanmayı tercih eden Algül, ayrıca tavuk, Pekin ördeği ve kaz üretimi de yapıyor.


'Meyveyi dalından koparıp yemenin' hazzının çok farklı olduğunu anlatan Muammer Algül, toprakla haşır neşir olmanın insan ömrüne olumlu tesiri bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: " Dedelerimizin hep uzun yaşadığı söylenir. Toprakla uğraşan insan uzun yaşar. Çünkü toprakla uğraşmak insan üzerindeki 'olumsuz elektriği' alır. Stress yok olur. Ben burada hem stress atıyorum. Hemde toprakla uğraşmanın verdiği hazzı yaşıyorum. Ürünlerim tamamen doğal yani organik. Hiçbir kimyasal gübre ya da ilaç kullanmıyorum. Dolayısıyla lezzetleri de piyasada satılandan çok fazla. Ben burayı kurarken kimseden yardım almadım. Benden yardım isteyen olursa, seve seve yardım etmeye hazırım."

Özel ürünler yetiştirmeye önem verdiğini de anlatan Muammer Algül, tohumu Selanik'ten gelen 'pembe domates' ve 'esans kokulu üzüm' ürettiğini ifade ederek, "Benim ürünlerim içinde tohumu İsrail'den gelen yok. Ürettiğim ürün miktarı kısıtlı. Bu nedenle satış yapmıyorum. Ama eşime dostuma ikram ederek, bu farklı lezzeti paylaşıyorum." diye konuştu.

Ekleme Tarihi
20.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: hobi bahçesi, organik üretim, sebze, meyve, gıda tarım
Link: Suşehri'nde kurduğu hobi bahçesinde organik üretim yapıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız