Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

İstanbul Kumpir'i ABD’ye taşındı

NEW YORK (CİHAN) - Türk nüfusunun kalabalık olduğu New Jersey'in Paterson şehrinde bir Türk girişimci kumpir satmaya başladı. Amacının İstanbul Kumbir'ini Amerika’ya getirmek olduğunu ifade eden genç girişimci Eda Şahin bir ilke imza atarak Paterson şehrinde kumpir yapmaya başladı. Çok sayıda Türk restorantının bulunduğu Paterson'da kumpir yapmaya başlayan Şahin insanların yoğun ilgisinden memnun.


Türklerin yanı sıra Arap müşterilerin kumpire çok ilgi gösterdiğini söyleyen Şahin günden güne kumbire olan ilginin artacağını belirtti. Paterson şehrinde Yayla Pastanesi'nde başlattığı 'Eda Kumpir' ile birçok genç yatırımcıya örnek olacağını belirten Şahin bazı okulların kumpir günleri başlattığını söyledi.

‘Özellikle öğrencilerin öğleden sonra kumpir yemeği tercih ettiğini belirten Şahin Paterson’da hemen hemen Türk mutfağına ait birçok tadı bulabiliyorsunuz. Ama kumpiri yapan hiç olmadı. Bende özellikle çocuklarımın kumpiri çok sevmelerinden yola çıkarak bu işe girdim. Kısa sürede çok ilgi topladı. Clifton'da eğitim veren Pioneer Özel Okulu'nda Kumpir günleri başladı. İlk hafta kumpiri yiyen herkes çok beğendi.

İstanbul’daki kumpir tadını New Jersey’e getirdik diyebilirim. Kısa sürede diğer okullarda da kumpir günleri başlatacağız.”şeklinde işe başlama hikayesini anlattı. Okulda öğretmenlere kumpir ikram eden Pioneer Science Academy Okul Müdürü Yunus Kuloğlu ise ilk defa öğretmenlere kumpir ikram ettikleri halde çok beğenildiğini ifade etti. Kuloğlu kumpire özellikle öğrencilerin çok ilgi gösterdiğini belirtti.  
Preferences
§
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
Backspace
Tab
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
Return
capslock
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
\
shift
`
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
shift
English
alt
alt

Ekleme Tarihi
21.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: İstanbul Kumpir'i ABD’ye taşındı
Link: İstanbul Kumpir'i ABD’ye taşındı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız