Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Afyonkarahisar Canlı Hayvan Borsası'nın temeli atıldı
 
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: -''Ekilebilir arazi büyüklüğü açısından dünya 7'ncisiyiz ama saman ithal eden bir ülkeyiz. Dünya 7'ncisiysek bunun hakkını vermemiz lazım'' -''Bu bereketli toprakları hızla hayvancılığa uygun hale getirmeliyiz'' 

AFYONKARAHİSAR (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin, ekilebilir arazi büyüklüğü bakımından dünya 7'ncisi olmasına rağmen saman ithal ettiğini belirterek, ''Dünya 7'ncisiysek bunun hakkını vermemiz lazım'' dedi.
 
     Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar Canlı Hayvan Borsası'nın temel atma töreninde, borsacılığın, üretici, tüccar, sanayici ve tüketiciyi bir araya getirerek onların haklarını koruyan bir girişim olduğunu bildirdi.
     Türkiye'nin tüm dünyada en kaliteli hizmet veren borsacılık sistemine adım adım yaklaştığını belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:
     ''Dünyada geçen yıl fiyatı en çok artan 10 üründen 4'ü tarım ve hayvancılık ürünleriydi. Eskiden tarım ve hayvancılık, karın doyurmak amacıyla yapılıyordu. Bugün ise tüm dünyada para kazanmak için yapılıyor. Eti, sütü, derisi, gübresi para eden başka böyle bir ürün var mı- Hayvancılık için önce ot olması lazım. Ot olmadan et olamaz. Türkiye, Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu yıl saman ve ot ithal etti. Allah bize böyle bereketli toprakları vermiş. Ot olmadan hayvancılığın, rekabetin olabilmesi mümkün mü- Bu bereketli toprakları hızla hayvancılığa uygun hale getirmeliyiz. Yüz ölçümü Konya büyüklüğündeki Hollanda yılda 60 milyar dolar tarım ve hayvancılık ürünü ihraç ediyor. Ekilebilir arazi büyüklüğü açısından dünya 7'ncisiyiz ama saman ithal eden bir ülkeyiz. Dünya 7'ncisiysek bunun hakkını vermemiz lazım. Burada sorumluluk siyasetinden çiftçisine, tüccarına, hepimize düşüyor.''
    
     -Vali'den merdiven altı üretim yapanlara uyarı-
    
     Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da üreticilerin dürüst olması gerektiğini anlattı.

     Uzun vadede dürüstlüğün kazandıracağını dile getiren Balkanlıoğlu, ''merdiven altı'' diye tabir edilen imalatçıları uyararak, ''Ufak bir hileleri ortaya çıktığında sorun bu kişilerle sınırlı kalmıyor, bütün bir ili, hatta sektörü etkiliyor'' diye konuştu.

     Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ise ilde birlikteliği sağlayarak Afyonkarahisar'ı Türkiye'nin parlayan yıldızı haline getirdiklerini, hızlı tren ve havalimanı projeleriyle kentin yükselişinin daha da hızlanacağını belirtti.
     Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler de 50 bin metrekare alana sahip Canlı Hayvan Ticaret Borsası'nda hayvan pazar park yerleri, barınaklar, veteriner klinikleri bulunduğunu ve burada 2 bin hayvanın aynı anda barındırılabileceğini kaydetti.

     Daha sonra, Hisarcıklıoğlu, Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından birlikte butona basılarak, temele ilk harç döküldü.

    
     -''Bu toprakların mayasında birlik ve beraberlik var''-
    
     Hisarcıklıoğlu, temel atma töreni öncesi Afyonkarahisar Valiliği'ni ziyaret etti.

     Askeri mühimmat deposundaki patlamadan duyduğu üzüntüyü dile getiren Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini söyledi.

     Hisarcıklıoğlu, artan terör olaylarının, Türkiye'nin her yerinde rahatsızlıkla karşılandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

     ''Bu kirli oyunun temelinin yurtdışında olduğunu biliyoruz. Bunu bizi parçalamak için yapıyorlar ama hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklar. Türkiye güçlendikçe, zenginleştikçe bölgede çekemeyenleri daha fazla olacaktır. Bu millet zor ve sıkıntılı zamanlarda bir ve beraber olmasını bilir. Birlik ve beraberliğimize sıkıntı getirmediğimiz sürece hiç kimse emeline ulaşamaz. Bu toprakların mayasında birlik ve beraberlik var. Geçmişte de bugün de aynı şey devam ediyor. Afyonkarahisar'da meydana gelen patlama sonrası vatandaşlar 'kan ihtiyacı olabilir' düşüncesiyle hastanelere koşuyor ve ihtiyaç duyulursa önce kendi kanının alınmasını istiyor. Bu birliktelik olduğu sürece bize kimse bir şey yapamaz.''
     Balkanlıoğlu da patlamanın ardından Türk milletinin desteğini hep arkalarında hissettiklerini bildirdi.
    
   

Ekleme Tarihi
22.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Afyonkarahisar Canlı Hayvan Borsası'nın temeli atıldı
Link: Afyonkarahisar Canlı Hayvan Borsası'nın temeli atıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız