Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Gap’ta Organik Tarım Kontrolör Eğitimi Düzenlendi

ŞANLIURFA (İHA) - Bilinçsiz yapılan tarım ve GDO’lu olarak üretilen tarımsal ürünlerin insan sağlığı ve çevre üzerinde bıraktığı olumsuz etkilerin artması üzerine tüketiciler, organik olarak üretilen ürünlere yönelmeye başladı.


Organik üretilen ürünlerin tarlada kontrolörlüğünü yapacak teknik elamanların eğitimi için GAP BKİ Başkanlığı GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAP-TEYAP) kapsamında Şanlıurfa ilinde Organik Tarım Kontrolör Sertifika Eğitimi düzenledi. Kursiyerlere organik ürünlerin üretiminden pazara kadar pek çok konuda bilgi verildi. Kursa, GAP illerinde serbest çalışan teknik elemanların yanı sıra kamu ve sivil toplum kuruluşlarında çalışan 30 teknik eleman katıldı.

Antalya’da organik tarım ön eğitiminden geçen gruptan seçilen ve ilaveten bu konuda çalışan, çalışacak olan teknik elemanlardan oluşan gruba verilen bu eğitim sonucunda bölgede organik tarımın gelişmesine yol açılarak beşeri alt yapı oluşturulacaktır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü personeli ve akademisyenler tarafından verilen eğitim sonunda katılımcılar imtihana tabi tutulmuş ve imtihanı geçenlere “Organik Tarım Kontrolör” sertifikası verilmiştir. Eğitimi alanların, bölgelerinde önemli potansiyeli olan organik tarımın gelişmesine katkı sağlamaları, bu konuda teknik eleman ve çiftçi eğitimleri düzenlemeleri ve organik tarım konusunda bölgede bir kontrolör firması oluşturmaları beklenmektedir.

Ekleme Tarihi
24.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Gapta Organik Tarım Kontrolör Eğitimi Düzenlendi
Link: Gap’ta Organik Tarım Kontrolör Eğitimi Düzenlendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız