Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Edirne'de hem inekler hem de buzağılar podyuma çıktı

EDİRNE (CİHAN) - Edirne’nin Havsa ilçesinde yapılan 'Siyah Alaca Damızlık İnek Yarışması’nın hem inekler hem de buzağılar podyumda boy gösterdi. Yarışmanın şampiyonu ise 'Burcu' isimli inek oldu.


Bu yıl 12.su düzenlenen Tarım Aletleri, Hayvancılık ve Emtia Festivali’nin en renkli bölümü ise inek ve buzağı yarışmasıydı. Sabah saatlerinde ilçeye bağlı köylerden araçlarla getirilen inek ve buzağılar festival alanında ilgi odağı oldu. Gelinler gibi süslenen ineklere, jüri önüne çıkmadan önce sahipleri tarafından son bakımları yapıldı. İsmi anons edilen inek jüri karşısına çıkartıldı. Değişik kategorilerde podyuma çıkarılan inekler arasında Havsa'nın Musulca Köyü’nden Ergün Koç’un sahibi olduğu 4 yaşındaki Burcu isimli inek; süt verimi, fiziki görünümü, duruşu dikkate alınarak 'şampiyon' seçildi.

İneklerin ardından bu kez de podyuma buzağılar çıkartıldı. Menşei okunan buzağılar podyumda arz- endam gösterdi. Buzağıları podyumda bayramlık kıyafetlerini giyen çocuklar gezdirdi. Bazı buzağıların podyuma çıkmamak için diretmesi çocuklara zor anlar yaşattı.

Yarışmaya katılan buzağılara Vali Hasan Duruer, Kaymakam Barış Demirtaş ve Belediye Başkanı Oğuz Tekin tarafından çeşitli hediyeler verdi. Festivalin açılışında konuşan Vali Hasan Duruer, yaylaların ve meraların hayvanlarla dolu olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Bunun Edirneli üreticilerin ülke ekonomisine yaptığı katkıyı gösterdiğini belirten Duruer, “Edirne'de işletme büyüklüklerinin artırılması, modern tarım, açık ahırlar, silaj ve diğer konularda çalışma yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Edirne'de gerek büyükbaş gerek küçükbaş hayvan varlığının arttığını memnuniyetle görüyoruz. Bunda Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin, Süt Yetiştiricileri Birliği'nin, belediye başkanlarının, kaymakamların ve üreticilerin duyarlı olmasının büyük emeği var.” diye konuştu.

Kaymakam Barış Demirtaş, Belediye Başkanı Oğuz Tekin ve Edirne Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Tuncay Aytın’ın konuşmalarının ardından derece alan hayvan sahiplerine, plaket, altın ve yem gibi hediyeler verildi.

Ekleme Tarihi
23.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Edirnede hem inekler hem de buzağılar podyuma çıktı
Link: Edirne'de hem inekler hem de buzağılar podyuma çıktı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız