Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Türkiye’nin İlk Tarım Müzesi Açıldı

SAMSUN (İHA) - Türkiye’nin İlk Organik Tarım Müzesi, Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde düzenlenen törenle açıldı.


Türkiye’nin ilk Tarım Müzesi olan Ziraat Yüksek Mühendisi Yalçın Engiz Organik Tarım Müzesi'nin açılışı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından gerçekleştirildi.

Ziraat Yüksek Mühendisi Yalçın Engiz’in oğlu Oğuz Engiz tarafından yapılan açılış konuşmasında, "Farklı olacaksınız, yenilikçi olacaksınız dünyayı takip edeceksiniz yaratıcı olacaksınız organik tarım biraz da bunları simgeliyor. Bunun daha çok vurgulanması, daha bilimsel bir şekilde takip edilmesi ve daha çok merak edilip daha çok yenilendirilmesi amaçlayan bir faaliyet planlıyoruz. Babam burada çeşitli vesilelerle toplantılar, konferanslar düzenleyecek. Yabancı misafirler gelecek. Bölge halkımızın , bölgede ki çiftçi, tarım emekçisi köylü bu fikirlerden faydalanmış olacak” dedi.

İlçeye bağlı 21 köyün 19'unda organik tarım yapıldığını ifade eden Kaymakam Kadir Ekinci, yaklaşık 400 kişinin organik tarımla uğraştığını söyledi. Ekinci, “19 Mayıs ilçesi başta olmak üzere tüm Samsun’dan bu organik tarım güneşi Samsun’dan doğacak diyen büyüklerimizin sözlerini gerçekleştirilecek kurum olacaktır. Çünkü buna ihtiyacımız var. Organik tarım gönüllü yapılması gereken , özveriyle fedakarlıkla yapılması gereken olmazsa olmaz bir üretim biçimi. Bu tarz bir üretimin devlet eliyle, kamu kuruluşlarıyla yapılması mümkün değildir. Kamu kuruluşları devlet buna öncülük yapabilir olması gerekliliğini söyleyebilir. Ama filen alanda bu tarz gönüllü insanların var olmasıyla mümkün olacaktır diye düşünüyorum“ diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, “Türkiye’de ilk olduğuna inandığım kentimize de yakıştığına inandığım bu projede katkısı olan herkese tebrik ediyorum. Yalçın abinin de bir kez daha ellerinden öpüyorum“ şeklinde konuştu.
Ziraat Yüksek Mühendisi Yalçın Engiz, ”Ondokuz Mayıs Üniversitesi'yle iş birliği yapacağız. Yabancı uzmanlar, yerli uzmanlar iştirakiyle burada seminerler düzenleyeceğiz. Topraktan para kazanmak isteyenlere rehberlik edeceğiz.Bedava edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından konuklara ikramda bulunuldu. Ziraat Yüksek Mühendisi Yalçın Engiz, kendi yazdığı "Tuğrul Bey'in Veziri Kunduru" kitabını imzalayarak konuklara dağıttı.

Açılışa Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 19 Mayıs İlçe kaymakamı Kadir Ekinci ve çok sayıda davetli katıldı.

Ekleme Tarihi
24.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Türkiyenin İlk Tarım Müzesi Açıldı
Link: Türkiye’nin İlk Tarım Müzesi Açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız