Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Ağustos 2025 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 IcerikbannerUrl

Tedbirlerle büyükbaş sayısı yüzde 25 arttı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, aldıkları tedbirlerle büyükbaş hayvan sayısının son 10 yılda yüzde 25 arttığını söyledi.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Mehdi Eker, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ve AA editörlerini ağırladı ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Sap samana ilişkin olarak aldıkları tedbirlerin belli miktarda piyasada etkisini hissettirdiğini bildiren Eker, ''Bu ayın sonuna doğru bazı bağlantılar var, özel sektör tarafından onların gelmesiyle sap samanda çok daha fazla bu etkinin hissedilmesini bekliyoruz'' dedi.

Büyük ve küçükbaş hayvan sayısındaki artış

Türkiye'de aldıkları tedbirlerle büyükbaş hayvan sayısının son 10 yılda yüzde 25 arttığını bildiren Eker, bunun çok önemli bir sayısal artış olduğunu belirtti.
Bu artışın aynı zamanda verim artışına da dönüştüğünü ifade eden Eker, ''Yani aynı zamanda bu ırklar, yüksek verimli ırklara dönüştü. Bir yandan sayı arttı, öte yandan kalite, verimlilik arttı'' diye konuştu.

Cumhuriyet tarihi boyunca köyden kente göçle küçükbaş hayvan aleyhine bir durum meydana geldiğini vurgulayan Eker, ilk defa son 10 yıl içinde küçükbaş hayvan sayısında da artış olduğunu, küçükbaş hayvan sayısının 32 milyonu geçtiğini, bunun hayvancılık açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendirildiğini söyledi.

Kendilerinin özel ve acil durumlarda da üreticilere destek verdiklerini ifade eden Eker, bu kapsamda hayvan başına 300 lira ödemeye başladıklarını söyledi.

Eker, ''Geçen hafta ilk ödemesini yaptık, 2,5-3 milyon besi sığırına kadar bu para projemiz içinde'' dedi. (AA)
alt
alt

Ekleme Tarihi
25.09.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Tedbirlerle büyükbaş sayısı yüzde 25 arttı, büyükbaş, hayvancılık
Link: Tedbirlerle büyükbaş sayısı yüzde 25 arttı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız