Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarım Topraklarına Bir Adım Sanayi Girmeyecek 

TARIM TOPRAKLARINA BİR ADIM SANAYİ GİRMEYECEK

BURSA (İHA) - BURTARIM 2012 ile Bursa 5. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı başladı. Vali Şahabettin Harput, tarım topraklarına sanayinin giremeyeceğine müjde vererek, “Tarım topraklarına bir adım sanayinin girmesini müsamaha etmeyeceğiz. Söz veriyorum. Bu bizim için fevkalade önemli” dedi.


Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek fuara, 29 ülkeden 603 firma ve firma temsilcileri katılıyor. Tarım ve hayvancılık sektöründeki son gelişmeleri ve yeniliklerin sergilendiği fuarı bu yıl 200 binin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarla eş zamanlı olarak 'Bursa Tarım Kongresi' düzenlenecek. 27 - 28 - 29 Eylül tarihlerinde yapılacak kongrede, tarım ve tarımsal üretim konusunda çalışan bilim insanlarının konuk edilecek. Fuarlar, 26 - 30 Eylül tarihleri arasında 09.30 - 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Programda konuşan Vali Şahabettin Harput, Bursa’nın 50 sene önce tarım şehri olarak bilindiğini, ama son yıllarda yapılan sanayi yatırımlarla bu özelliğini kaybettiğini söyledi. Bursa’da tarım arazilerinde sanayileşmenin olmayacağının sözünü veren Harput, “Bursa geçmişte tarım şehri olarak biliniyordu. Şunun altını çiziyorum. Artık Bursa ile alakalı müjde olarak ifade edeyim. Tarım topraklarına bir adım sanayinin girmesini müsamaha etmeyeceğiz. Bunu yapacağız. Bu bizim için fevkalade önemli. Zenginleşmek sanayiden geçer ama tarımın da sanayisi de önemli. Hollanda buna bir örnek. Bursa’nın sahip olduğu çok çeşitli tarım zenginliklerini ve iklimini en iyi şekilde kullanmak Bursa için değil, dünya için gerekli” diye konuştu.

“GIDA İHTİYACI HER GEÇEN SENE ARTIYOR”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker, Dünya’da 2050 yılında nüfusun 9 milyara ulaşacağını ifade ederek, “Bu sebeple 40 yıl sonra gıda ihtiyacı yüzde 60 artacak. Gıda fiyatları 2000 yılından bu yana sürekli artıyor. Gıda fiyat endeksi 2011 yılında bir önce ki yıla göre yüzde 24 arttı. Küresel iklim koşullarında da olumsuz gelişmeler var. Bu yüzden tarıma önem vermeliyiz” diye konuştu.
 
Protokol konuşmalarının ardından fuarın açılışı yapıldı.

Ekleme Tarihi
27.09.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Tarım Topraklarına Bir Adım Sanayi Girmeyecek, tarım, burtarım
Link: Tarım Topraklarına Bir Adım Sanayi Girmeyecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız