Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Rahova Turşu Fabrikasının Bu Yılki Hedefi 100 Tonluk Üretim 

Rahova Turşu Fabrikasının Bu Yılki Hedefi 100 Tonluk Üretim

BİTLİS (İHA) - Bitlis’in Tatvan ilçesinde kurulan bölgenin ilk turşu fabrikası olan Rahova turşu fabrikası bu yıl 100 tonluk üretim yapmayı hedefliyor.
Tatvanlı iş adamı Faruk Faruk, üretim kapasitesi yıllık 350 ton olan tesisin hizmete geç girmesi nedeniyle bu yılki çalışma sezonunda mevcut kapasitenin üçte birlik bölümü kadar üretim yapacaklarını belirtti. Faruk, bölgenin ilk turşu fabrikası olan tesiste biberiye, süs biberi, salatalık gibi 10 çeşit ürün üretip bölgeye ihraç ettiklerini söyledi. Fabrikada işlenen ürünleri bölge halkına ektirdiklerini anlatan İş adamı Faruk şöyle konuştu:
 
“Tesisimizi bu yıl kurduk. Bu yıl kurmamıza rağmen bu yılki çalışma sezonunda ilk etapta 100 tonluk üretim hedefliyoruz. Burada işlenen tüm ürünlerimizi bölge halkımıza ektiriyoruz. Bu şekilde bölgedeki çiftçilerimizin de kazanç elde etmesini sağlıyoruz. Tesisimizde gündelik işçilerle birlikte 14 kişiyi istihdam ettiriyoruz. Tesisimizin üretim alanı yaklaşık olarak 500 metre kare civarındadır. Tesisimizi yaklaşık olarak 1 milyon liraya kurduk. Bunun 350 bin lirasını Tarım Bakanlığından hibe olarak aldık. Fabrikamızda kavanoz, pet ve teneke olmak üzere 3 ayrı çeşitte üretiyoruz. Ürettiğimiz ürünleri Van, Bitlis, Ağrı ve Muş bölge bayilerimiz aracılıyla bölgeye ihraç ediyoruz. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda şuanda 3 olan bölge ağımızı 8 ile çıkarmak ve tüm yurda açılmaktır. Bunun yanında eksikliklerimizi giderip önümüzdeki çalışma sezonunda da 350 tonluk kapasiteyle üretim yapmaktır.”
 
Tesisin açılmasında kendisine desteklerini esirgemeyen Bitlis Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, Tatvan Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Bilal Dağdağan ve diğer yetkililere teşekkürlerini ileten İş adamı Faruk Faruk, fabrikanın tam kapasiteyle üretime geçmesi durumunda bölgede daha çok kişiyi istihdam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi
27.09.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Rahova Turşu Fabrikasının Bu Yılki Hedefi 100 Tonluk Üretim
Link: Rahova Turşu Fabrikasının Bu Yılki Hedefi 100 Tonluk Üretim




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız