Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bursa Tarım Kongresi
 
ZMO Genel Başkanı Dr. Tuncer: -''2002-2011 döneminde, mısır, ayçiçeği, çeltik ve meyveler dışında bitkisel üretimde artış olmadı. Kırmızı mercimek ve tütünde de düşüş yaşandı''
 
''Ürün fiyatları yerinde sayarken, tarım alanlarının sürekli azaldığı bir ortamda, üretimin artması beklenemez''
 
BURSA (A.A) - TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Genel Başkanı Dr. Turhan Tuncer, 2002-2011 döneminde, mısır, ayçiçeği, çeltik ve meyveler dışında bitkisel üretimde artış olmadığını, kırmızı mercimek ve tütünde ise düşüş yaşandığını belirterek, ''Ürün fiyatları yerinde sayarken, tarım alanlarının sürekli azaldığı bir ortamda, üretimin artması beklenemez'' dedi.
 
     Tuncer, ''Burtarım 2012'' kapsamında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''Bursa Tarım Kongresi''nin açılışında yaptığı konuşmada, Bursa'nın, tarım ve sanayi alanında ciddi atılımlar gerçekleştirdiğini, domates salçası, dondurulmuş gıda, meyve, sebze, meyve suyu, yaş meyve ve sebze üretiminde önemli bir merkez olduğunu söyledi.
 
     Türkiye'nin 1980'den bu yana uyguladığı tarım politikaları sonucu, ot ve samanı ithal etmek zorunda kaldığını ifade eden Tuncer, ''Son 10 yılda işlenen tarım alanı, 3,2 milyon hektar azalmıştır. Ürün fiyatları yerinde sayarken, tarım alanlarının sürekli azaldığı bir ortamda, üretimin artması beklenemez. 2002-2011 döneminde, mısır, ayçiçeği, çeltik ve meyveler dışında bitkisel üretimde artış olmadı. Kırmızı mercimek ve tütünde de düşüş yaşandı'' diye konuştu.
 
     Tuncer, iklim koşulları nedeniyle birçok üründe düşüş beklediklerini belirterek, hayvancılıkta yaşanan krizin ithalat politikalarıyla aşılmaya çalışıldığını, ancak ithalatın bir çözüm olmadığını dile getirdi.
     2011'in ilk 6 aylık dönemindeki tarımsal büyüme oranının 6,8 olduğunu hatırlatan Tuncer, şöyle konuştu:
     ''Bu orana göre, tarımın bir küçülme sürecine girdiği görülmektedir. Tarım sektörünün içinde bulunduğu olumsuz koşulları iyi anlatan tablo, önümüzde bulunmaktadır. 2012, Ocak-Temmuz döneminde 2,9 milyar dolar tarımsal ihracata karşılık, 4,6 milyar dolar ithalat yapılmıştır. Yılın yarısında dış ticaret açığımız 1,6 milyara ulaşmıştır.''
 
     Açılış törenine, Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, ZMO Bursa Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Filya da katıldı.
     Kongre, 29 Eylül'de sona erecek.
    
Preferences
§
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
Backspace
Tab
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
Return
capslock
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
\
shift
`
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
shift
English
alt
alt

Ekleme Tarihi
28.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Bursa Tarım Kongresi, mısır, ayçiçeği, çeltik, meyve, bitkisel üretim, Kırmızı mercimek, tütün
Link: Bursa Tarım Kongresi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız