Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Simav'da Hayvanlara Şap ve Veba Aşısı Yapılıyor

Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince başlanan şap ve veba aşısı kampanyası kapsamında ilçede 30 bin büyükbaş, 81 bin küçükbaş hayvanın aşılanması planlanıyor.


Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Ceylan, AA muhabirine, Kurban Bayramına kadar koyun ve keçilere veba aşısı, bayramdan sonra da büyükbaş hayvanlara şap aşısı yapılmasını hedeflediklerini söyledi.

Kampanya ile ilgili işlemleri yaparken üreticilere ilişkin bilgileri de güncellediklerini belirten Ceylan, şöyle konuştu:

"Kayıtlarımızda her üreticiye ait ahır numarası ve üreticinin kişisel bilgileriyle hayvan varlığı, çeşitliliğine göre yer alıyor. Bu bilgiler ışığında görevlilerimiz aşı yaparken desteklemeler için gerekli hayvan sayıları güncelleniyor. Ayrıca gerekli hayvanlar için sağlık raporu düzenleniyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her yıl üreticilere verilen desteklemeler nedeniyle üreticilerin ahırlarında bulunan hayvan sayısı önemli. Üretici hayvanını satmışsa, hayvanı bir kaza ya da hastalık nedeniyle ölmüşse bunu Müdürlüğümüze bildirerek kayıtlardan düşürmek zorunda. Ayrıca yeni bir hayvan doğumu ya da hayvan satın alınması gerçekleşmişse bu da Müdürlüğümüzde kişi adına kayıtlarda yer almak zorunda. 7 gün içinde bunlarla ilgili olarak müdürlüğümüze bilgi vermeyen üreticiler, 595'er lira para cezası ödemek zorunda kalabilir." (AA)

Ekleme Tarihi
29.09.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Simav, Hayvancılık, Şap, Veba, Aşısı Yapılıyor,
Link: Simav'da Hayvanlara Şap ve Veba Aşısı Yapılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız