Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kelkit’te Çiftçilere Tarla Günü Düzenlendi 

KELKİT’TE ÇİFTÇİLERE TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ

GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Karaçayır köyünde Silajlık Mısır Yetiştiriciliği konulu Tarla günü düzenlendi.


Kelkit İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, Kelkit İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüsamettin Meral, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ve hayvan yetiştiricisi çiftçiler katıldı.
 
İlçe Kaymakamı Ozan Gazel burada yaptığı konuşmada “Birim alandan daha fazla ürün almak, daha kaliteli ürün elde etmek için bu tür çalışmaları yapmalıyız. Bölgenin iklim ve toprak özelliklerine göre tarımsal ürünler çeşitlilik göstermektedir. Ekilen ürünlerden maksimum verim elde etmek için İl ve İlçe Müdürlüklerimiz her zaman çiftçimizin yanındadır.” dedi.

Tarımsal yeniliklerin çiftçilere uygulamalı olarak tanıtılması amacıyla yapılan tarla günü ile ilgili olarak konuşan İl Müdürü Irkın ise ekonomik hayvancılık yapılabilmesi için mutlaka silajlık mısır yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.
 
Mısırın silaj yapımında kullanılacak en önemli bitkilerin başında geldiğini ifade eden Irkın, “Süt sığırcılığında temel girdilerden kaba yem ihtiyacının karşılanması, protein ve enerji içeriğinin yüksek olması nedeniyle süt üretiminin artırılması, üreticilerin daha ucuza yem temininin sağlanması, kaba yem açığının kapatılması, hayvancılıkta kar marjının artırılması amacıyla silajlık mısır tarla günü düzenledik.” dedi.

Ekleme Tarihi
29.09.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Kelkit, Çiftçi, Tarla, Günü Düzenlendi
Link: Kelkit’te Çiftçilere Tarla Günü Düzenlendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız