Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Konya Ve Çumra Şeker’de Pancar Alımı Başladı

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk:
"Kampanya Döneminde 434 Bin 200 Ton Kristal Şeker Üretilmesini Bekliyoruz"

KONYA (İHA) - Konya Şeker’in 59., Çumra Şeker’in 9. pancar alım kampanyası düzenlenen törenle başladı.


Çumra Şeker Fabrikası’nda pancar alım kampanyası için yapılan törene Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik) Genel Başkanı Recep Konuk, Çumra Kaymakamı Ali Akçay, Konya Şeker Fabrikası Genel Müdürü Yavuz Erence, Çumra Şeker İdari ve Sosyal İşler Müdürü Dede Ülker ile çiftçiler katıldı.

Pankobirlik Genel Başkanı Konuk yaptığı konuşmada, Çumra Şeker Fabrikası’nın bünyesinde bulundurduğu tesislerle gıda ve enerjide önderlik ettiklerini söyledi. Konuk, "10 yıl öncesine bakalım ve ne kadar mesafe katettiğimizi görelim. Türkiye’deki ilk 50 arasında Konya Şeker var, ilk 100 vergi veren kurumlar arasında Konya Şeker var. 28 büyük sanayi kuruluşunun sahibi bir Konya Şeker var. Bölgeye değil, ülke ekonomisine büyük katkılar oluşturduk. Türkiye'nin 2023 hedefleri var, Konya Şekeri’n de var. 1 trilyon dolar ihracata ulaşmak istiyoruz. Bizler hepimiz çalışacağız, burada üreticiye büyük görevler düşüyor. Düne kadar kambur olarak görülen tarım sektörü şu anda ticaret fazlası veren tek sektördür. Dünyanın 7. büyük tarım ekonomisine sahibiz. Bu gelişmeden üretici nasibini tam manasıyla alamamıştır ama almalıdır. Bizim üretebilme kabiliyetimiz var. Laftan yorgun düştük, bundan sonra laf ebeliği değil iş ebeliği yapmalıyız" dedi.

Konuk, Konya Şeker’in 2012-2013 kampanya döneminde fireleri düştükten sonra 3 milyon 74 bin ton pancar işleyerek 434 bin 200 ton kristal şeker, 620 bin ton yaş pancar küspesi, 110 bin ton melas ve 30 bin ton kuru küspe üretmesini beklediklerini kaydetti.

Çumra Kaymakamı Ali Akçay da, Çumra’nın bugün sahip olduğu değerlerle Türkiye’nin en önemli ilçelerinden biri durumunda olduğunu ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından Çumra Şeker Fabrikası’na ilk pancarı getiren 3 çiftçiye dip kazan makinesi verildi. Dua edilerek kurban kesimi sonrası pancar alım kampanyası başlamış oldu. Yapılan çalışmalar sonucu kampanya döneminde günlük pancar işleme kapasitesini 28 bin tona çıkararak olan Konya Şeker’in kampanya süresinin yaklaşık 110 gün olacağı bildirildi. 

Ekleme Tarihi
30.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Konya Ve Çumra Şekerde Pancar Alımı Başladı
Link: Konya Ve Çumra Şeker’de Pancar Alımı Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız