Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK SINAVI BAŞVURULARI 17 EKİM’DE SONA ERİYOR

SAKARYA (İHA) - Son yıllarda önemi gittikçe artan bir meslek dalı haline gelen Tarımsal danışmanlık için sınav yapılacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı’nın 2 Aralık tarihinde Ankara’da gerçekleştirileceğini belirterek, tarım danışmanı olmak isteyenlere çağrıda bulundu.


Keskin sınavla ilgili yaptığı açıklamada, “2012 yılı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavlarından ikincisi 2 Aralık 2012 tarihinde Ankara’da saat 10.00’da Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi tarafından belirlenen yerlerde düzenlenecek. Sınav 120 dakika sürecek. 100 sorudan oluşan çoktan seçmeli test usulüne göre yapılacak. Söz konusu sınav 100 puan üzerinden değerlendirilecek ve geçme notu 70 olacak” dedi.

Keskin, sınav için istenen belgeleri şöyle sıraladı: “Sınava katılmak isteyenlerin matbu kişi bilgi formu, Nüfus cüzdan sureti, Öğrenim durumunu gösteren belge. Tarımla ilgili Lisans mezunları için lisans diploması esas alınacaktır. Öğrenin durumunu gösterir belgede sadece program ismi yazıyorsa bu kişilerden ayrıca transkript istenecektir. Dört adet vesikalık fotoğraf.”
Uzman tarım yayımcısı ve uzman tarım danışmanı sertifikası almak için başvuranların en az üç yıl süreyle kamuda, sivil toplum örgütlerinde veya özel sektörde tarımsal yayım veya danışmanlık hizmetlerinde çalıştıklarını gösterir belgenin istendiğini kaydeden Keskin, başvuru evraklarının asılları görülmek sureti ile Bakanlık merkez ve taşra birimleri tarafından onaylanacağını belirtti.
Sınava girecek adayların istenilen belgeler ile birlikte 17 Ekim tarihi mesai bitimine kadar Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı Uygulama Esaslarının 7. maddesi hükümleri doğrultusunda İl Müdürlüklerine, Kamu Merkez Birimlerinde görevli kişilerin birimleri aracılığıyla UTEM’e başvurmaları gerektiğine dikkat çeken Keskin, “Sınava girecek kişilerin listesi sınavdan 15 gün önce Bakanlığımızın Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nın web sitesinde yayımlanacaktır. Sınav Giriş Belgeleri ise UTEM web sitesinden alınacak olup, sınava giriş ücretleri ile sınava girilecek giriş yerleri UTEM tarafından belirlenerek web sitesinde yayımlanacaktır” diyerek, detaylı bilgiye ulaşmak isteyen adayların Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve ilçe müdürlüklerinden ulaşabileceklerini belirtti.

Ekleme Tarihi
02.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Abdullah Keskin, Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Sınavı Başvuruları, 17 Ekim,
Link: Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Sınavı Başvuruları 17 Ekim’de Sona Eriyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız