Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Vali Mayda Ceviz Bahçesinde İncelemelerde Bulundu 

VALİ MAYDA CEVİZ BAHÇESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, il genelinde 25 bin olan ceviz ağacı sayısının her yıl artması için çalıştıklarını söyledi.
 
Beraberinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Bülent Turan ve Akçakale Köyü Muhtarı Ali Şişman’la birlikte, Uğur ve Yaşar Şahin’in hazineden kiraladıkları 60 dönümlük alanda kurdukları ceviz bahçesinde incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda önemli açıklamalarda bulundu.

Gümüşhane’de önemli bir sektör haline gelen pestil ve köme üretiminin en önemli hammaddesi olan cevizin üretimine yönelik bu tür girişimleri teknik anlamda her zaman destekleyeceklerini kaydeden Vali Mayda, girişimcileri tebrik ederek cevizin sadece pestil ve köme sektörünün ihtiyacı olan bir meyve olmadığını belirtti.

Vali Mayda, çok farklı kullanım alanları bulunan cevizin ildeki ağaç varlığını arttırmak üzere çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “Gümüşhane genelinde bulunan 25 bin ceviz ağacının verilen teşviklerle kademeli olarak her yıl artırılmasıyla Gümüşhane ekonomisine önemli katkılar sağlanacağına inanıyorum.” dedi.

Hazine'ye ait 60 dönümlük araziyi Gümüşhane Defterdarlığı ile yaptıkları sözleşmeyle 150 yıllığına kiralayan Uğur Şahin ise “Pestil ve köme imalatında yaşanan gelişmeler dikkate alındığında, sadece bu sektörün önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde cevize ihtiyacı olacağını düşünüyoruz. Bu amaçla bahçeyi oluşturduk ve büyütmeye de devam edeceğiz.” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
02.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Vali Mayda Ceviz Bahçesinde İncelemelerde Bulundu, ceviz, Gümüşhane, Valisi Dr. Yusuf Mayda
Link: Vali Mayda Ceviz Bahçesinde İncelemelerde Bulundu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız