Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
çam balı 

Çam balının yurdu Muğla'da bal borsası kuruluyor

MUĞLA (CİHAN) - Muğla Ticaret Borsası (MTB) tarafından, balın kalitesini arttırmak ve ülke genelinde pazar fiyatını dengelemek amacıyla bal borsası kuruluyor.


Türkiye'de çam balı üretiminin tamamına yakınını karşılayan ilde kurulacak borsanın, balın fiyatını dengeleyerek hem üreticiyi hem satıcıyı koruyacağı belirtildi. Merkez ilçeye bağlı Bayır beldesinde kurulacak borsa için çalışmalar devam ediyor. Brokerlerin de aynı anda işlem yapacağı müzayede salonu ve video-wall görüntü sistemi kuruldu. 60 bin liraya mal olan müzayede salonunda, üreticilerle satıcılar biraraya gelme fırsatı da bulacak. "Dünya Bal Kenti Muğla" sloganıyla hazırlanan, projenin ekim ayı sonunda hayata geçmesi planlanıyor. Borsa tarafından internette anlık açıklanacak fiyatlarla balın satış değeri belirlenecek.

MTB Başkanı Hurşit Öztürk, yaptığı açıklamada ekim sonunda spot işlemlerin başlayacağını belirterek, "Bayır Organize Sanayi Sitesi'ndeki yeni hizmet binamızda müzayede salonu oluşturduk. İşlemler açık arttırma şeklinde gerçekleşecek. Satılacak ürünlerin gıda kodeksine uygunluğu, analiz raporlarıyla desteklenecek. Analizli bal, daha fazla fiyata satılarak üretici kaliteye yönlendirilecek. Asıl hedefimiz, kaliteli bal üretiminin arttırılarak bal alım satımı ile uğraşan üyelerimizin gelirini yükseltmek, kaliteli bala güvenilir şekilde ulaşılmasını sağlamak ve ihracatın önünü açmak." dedi.

MTB Meclis Başkanı Hasan Gökmen ise balın ardından önümüzdeki yıllarda zeytinyağı ve badem borsaları da kurmayı hedeflediklerini ifade ederek, "İlimizdeki tarım potansiyelini destekleyerek, modern üretim metotlarıyla ticaret hacmini üst düzeye çıkarma gayreti içindeyiz. Ekip ruhuyla çalışıp borsamıza, üyelerimize hizmet edebilmek için projeler üretiyoruz. Bal borsasıyla Türkiye'nin bal piyasasının kalbi Muğla'da atacak." diye konuştu.

Ekleme Tarihi
04.10.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Çam balı, Muğla, bal borsası, gıda tarım
Link: Çam balının yurdu Muğla'da bal borsası kuruluyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız