Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Erciş Şeker Fabrikası, Pancar, Alım Kampanyası Başladı 

ERCİŞ ŞEKER FABRİKASI’NDA PANCAR ALIM KAMPANYASI BAŞLADI

VAN (İHA) - Van’ın Erciş Şeker Fabrikası’nda 24. dönem pancar alım kampanyası yapılan törenle başladı.


Erciş Şeker Fabrikası alım sahasında düzenlenen törene Kaymakam Barboros Baran, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Van İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Kel, Van İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fevzi Altunel, Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Abid Kılıç, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Atilla Köse, İlçe Emniyet Müdür Vekili Halil Gündüz, Şeker-İş Erciş Şube Sekreteri, siyası parti temsilcileri, kurum amirleri, fabrika çalışanları ile pancar üreticileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Abid Kılıç, Van ve çevresinin tarıma dayalı en büyük sanayi kuruluşu olan Erciş Şeker Fabrikası’nın 25 yıldır yöreye sosyal ve ekonomik anlamda büyük katkılar sağladığını söyledi.
Erciş Kaymakamı Barboros Baran ise, kendisinin de bir çiftçi ailesinden geldiğini belirterek, “Şeker pancarı ekimi çok zor. Ekim sürecinde alın teri isteyen bir süreç olduğunu bilen, anlayan insanlardan birisiyim. Ekiminden, sulamasına, çapasından sökümüne kadar çok meşakkatli bir süreç. Bu yüzden bugünkü heyecanınızı anlıyorum. Bu senenin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu da, Erciş Şeker Fabrikası’nın ilçe için önemli bir katman olduğunu belirterek, “1974 rahmetli Necmettin Erbakan tarafından temeli atılıp,1988’de yine rahmetli Turgut Özal tarafından bitirilen fabrikamız 25 yıldır ilçemize hizmet vermektedir. Gerçekten ilçemiz için önemli bir istihdam oluşturmaktadır. Dolaylı olarak 100 bin insan istifade etmektedir. Bu çok önemli bir şeydir. Şüphesiz yılda ortalama bin insan çalışmaktadır. Bizler fabrikamıza sahip çıkmak zorundayız, Tabii ki bizi üzen bir şey var. Ercişli olarak maalesef fabrikamız özelleştirme kapsamındadır. Geçici olarak durduruldu. Bu konuda da bizler Ercişli olarak, belediye olarak geçmişte belediye başkanımız bugünde milletvekilimiz olan Fatih Çiftci de çok ciddi gayretler gösteriyor. Özelleştirme kapsamının dışında bırakılması için el ele vereceğiz.

Fabrikamızın özelleştirilmemesi içinde bütün gayretimizi ortaya koyacağız. Fabrika bizim için çok önemli, bizler için önemli katman önemli bir değer, ekonomik açıdan da çok önemli bu tür fabrikaların ayakta kalması çok büyük önem arz etmektedir. Bölgemizde tek fabrika. Dolayısıyla bu fabrikanın özeleştirilmesi bizim için çok sıkıntı olur. Belki de özeleştirirken, alan firmalar çalıştırmayabilir, arsalarını satabilir. Bu da bizim için çok büyük kayıp olur. Fabrikanın 120 gün kampanya yapması gerekir. 50 gün, 70 gün gibi kısa sürede kampanyamız devam etmektedir. Aslında bunun 120 güne çıkartılması lazım. Bunun içinde yeterli pancar yok, birazda doğrusu öz eleştiri yapacak olursak bizim de eksiklerimiz var. Ercişliler olarak bizler de tembelliğe alıştık maalesef. Ekim yapmıyoruz. Çiftçiler olarak geçmiş yıllarda çok ciddi ekimler olurdu biz de. Ama bugün bu ekimler daha çok Ahlat, Adilcevaz, Patnos’ta ve çevre ilçelerde olmakta. Bizde ekimler çok ciddi oranda azalmaya başladı. Bu da bizim için büyük bir kayıp aslında. Çiftçisiyle, şehirlisiyle, yöneticisiyle bizler hepimiz el ele verip fabrikamızın ayakta kalabilmesi için gayret göstermemiz lazım. Bu konuda çiftçilerimizi iyice bilinçlendirmemiz lazım. Herkes üstüne düşeni yaparsa fabrikamız 120 gün kampanya yapacaktır, üretim daha çok olacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından fabrikaya pancarı en önce getiren 6 üreticiye protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Topluca dua edilip kurban kesilmesinin ardından kampanya açılış kurdelesi kesildi.

Ekleme Tarihi
04.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Erciş Şeker Fabrikası, Pancar, Alım Kampanyası Başladı
Link: Erciş Şeker Fabrikası’nda Pancar Alım Kampanyası Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız