ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman’ın Çelikhan ilçesine bağlı Karaçayır köyünde başıboş bir köpeğin iki kişiyi ısırması üzerine, köy karantinaya alındı.
Çelikhan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fikri Altıparmak, Karaçayır köyünde 28 Eylül günü sahipsiz bir köpek tarafından 2 kişinin ısırıldığını ve köpeğin daha sonra öldürüldüğünü ifade etti.
Köpekten alınan numunelerin Adana Veteriner Kontrol Enstitüsüne gönderildiğini ve tetkiklerde köpeğin kuduz olduğunun tespit edildiğini kaydeden Altıparmak, “Bunun üzerine müdürlüğümüz tarafından hastalıkla ilgili olarak gerekli idari ve fenni tedbirler alınmış, ilgili birimlere bildirimler yapılmış olup; Karaçayır köyü kuduz hastalığı nedeniyle 6 ay süreyle karantinaya alınmıştır. Köydeki tüm hayvanlar müdürlüğümüz tarafından kuduz hastalığına karşı aşılanacaktır” dedi.