Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarımın Parlayan Yıldızı Bucak Kitabı Yayınlandı

BURDUR (İHA) - Burdur’un Bucak ilçe Belediyesi’nin yürüttüğü ‘Pazarlama ve Bilgiye Erişim Konusunda Çiftçi ve Su Ürünleri Yetiştiricilerinin Eğitimi’ adlı Avrupa Birliği Hibe projesi kapsamında ‘Tarımın Parlayan Yıldızı: Bucak’ isimli proje kitapçığı Türkçe ve İngilizce olarak yayınlandı.

Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz kitapta İspanya, İtalya ve Polonya’ya yapılan teknik gezi ile bilgiler ve yabancı ortakların Bucak’taki tarımsal işletmelerin yer aldığını belirtti. Başkan Ayaz, “Proje kapsamında Bucak’ta çiftçilere yönelik düzenlenen konferanslarda AB’nde tarımsal ürünlerin pazarlanması, çiftçilerin tarımsal bilgiye erişim yolları, coğrafi işaret, modern sulama teknikleri için hibe desteği, Globalgap, hijyen,büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, su ürünleri yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitkiler konularında sunulan bilgiler özetlenerek kitapta yer aldı.

Ayrıca, çiftçiler ve tarımsal organizasyon temsilcileri Bucak ilçesinin tarımsal potansiyeli, ilçede kurulan tarımsal organizasyonlar ve endemik bitkiler hakkında detaylı bilgi de bulunuyor. Salep, melli yemişi ve kitre, Bucak ilçesi ile özdeşleşmiş ürünlerdir. Özellikle 2012 yılının başında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bucak salebini ulusal medyanın gündemine taşıması sonucu Bucak ve salep kavramları birlikte anılır hale gelmiştir. Kitaptaki Salebin Öyküsü kısmında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in salep içerken fotoğrafları yer almıştır” dedi.

Yöresel ürün olan melli yemişinin de fotoğraf ve bilgi destekli olarak kitaptaki yerini aldığını kaydeden Başkan Ayaz, şunları söyledi:

”Bucak’ın eğitim, sanayi ve ticaret alanındaki başarılarını Türkiye’de birçok kişi yakinen bilir. Ayrıca, Bucak ilçesinin sahip olduğu tarım potansiyeli adını Türkiye’de söz ettirecek kadar büyüktür. Türkiye iç su balık üretiminin yaklaşık yüzde 13’ünün Bucak tarafından karşılanması, salebin yüzde 90’ının Bucak’tan Türkiye’ye pazarlanması, çok sayıda endemik bitkinin varlığı, Türkiye’deki önemli damızlık sığır merkezlerinden biri olması ve yüksek kaliteli süt üretimi Bucak’ın tarım sektöründe ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu açıklayan göstergelerdir.

Ayrıca, Sulama Birliği’nin kurulmuş olması, modern hayvancılık tesislerinin ve girişimci ruha sahip çiftçilerin sayısının günden güne artması Bucak tarımı için önemli avantajlardır. Belediyemiz liderliğinde yürütülen AB Projesi; çiftçilerimizde özellikle yöresel ürünlerde kalite, gıda güvenliği ve markalaşmaya önem verme ve kooperatiflerin ürün pazarlamasında daha aktif rol almaları gerektiği konularında bilinçlenmesi ve Avrupalı çiftçilerle rekabet edebilme gücüne sahip olduklarını anlamaları açısından yararlı olmuştur. AB hibe projesinin başarıyla yürütülmesinde ve kitabın hazırlanmasında büyük emek sarf edenlere teşekkür ederim.”

Ekleme Tarihi
05.10.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Tarımın Parlayan Yıldızı Bucak Kitabı Yayınlandı
Link: Tarımın Parlayan Yıldızı Bucak Kitabı Yayınlandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız