Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Şekerciler kayıt dışından şikayetçi
 
Toontoon Şekerci Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk: -''Kayıt dışı üretim tüm sektörlerde olduğu gibi, şekerleme sektörünü de etkisi altına almış durumda''

ANKARA (A.A) - Toontoon Şekerci Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Öztürk, kayıt dışı üretimin Türkiye'nin kanayan yarası olduğunu belirterek, ''Kayıt dışı üretim tüm sektörlerde olduğu gibi, şekerleme sektörünü de etkisi altına almış durumda'' dedi.

     Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin, şeker üretiminin şeker pancarından karşılandığını ve bu üretimde dünyada dördüncü sırada yer aldığını kaydederek, şekerleme üretiminde pek çok firmanın, maliyet düşürücü yöntem olarak, şeker yerine glikoz, mısır şurubu ve fruktoz gibi maddeler kullandığını ifade etti.

     Kayıt dışı üretimin sektörde sağlıklı ve yasal üretimden ödün vermeyen firmalara büyük sıkıntı yaşattığını ifade eden Öztürk, ''Uzun süredir bu konuda halkı bilinçlendirme çalışmaları yapan sektörün önemli firmaları, kayıt dışı üretimin giderek yaygınlaşmasından, haksız rekabetin yol açtığı sorunlardan yılmış durumda'' ifadelerini kullandı.

     Öztürk, şekerleme sektöründe toplumu daha çok reklamların yönlendirdiğine dikkat çektiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

     ''Kayıt dışı üretim, tüm sektörlerde olduğu gibi, şekerleme sektörünü de etkisi altına almış durumda. Reklamların çoğu da yabancı şekerlemelerden oluşuyor, bunlar da geleneksel Türk tatlılarının önüne geçiyor. Yabancı turistler bile Türk lokumuna daha fazla rağbet ederken, gençlerimizin çoğu Osmanlı'dan miras akide şekerini, macun şekerini, cezeryeyi tatmamış durumda.''
    

Ekleme Tarihi
05.10.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Şekerciler kayıt dışından şikayetçi
Link: Şekerciler kayıt dışından şikayetçi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız