Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Hazzo Pulo, Pülümür’de organik şarap üretecek

Hazzo Pulo firma ortağı Hasan Temur, Tunceli’ de organik şarap üretimi için gerekli tüm hazırlıkları tamamladıklarını kaydetti.


TUNCELİ - Hazzo Pulo firma ortağı Hasan Temur, Tunceli’ de organik şarap üretimi için gerekli tüm hazırlıkları tamamladıklarını kaydetti. Temur, “Pülümür ilçesinin Kocatepe köyünde geçen yıl 10 dönüm arazi üzerinde başlayan deneme üretimimiz ile organik şarap üretmek için bir adım atmış olduk. Tunceli’de bir ilki gerçekleştirmek için yaklaşık 2 bin 500 rakımda oluşturduğumuz bağlarımızda Öküzgözü dikimi yaptık. Bu yıl şarap üretimi için mahsul alacağız” dedi.

İlk etapta butik üretim yapıp, Şarap Evi’nde misafirlerine ikram edeceklerini belirten Temur, “İlk aşamada 20 bin litre üretim yapmayı planlıyoruz. Sonrasında üretim alanımızı genişletme hedefindeyiz. Mahzen oluşturmak ve burada bir dünya markası yaratmak istiyoruz. Toprakları bakir olan ilimizde gerekli fizibilite çalışması yapılırsa, organik şarap üretimi için uygun araziler bulunabilir. Bağcılık, Tunceli’de ciddi ilerleme kaydedebilir, bunun için gerekli potansiyel mevcut” şeklinde konuştu.

Bölgenin çok çeşitli bitki örtüsüne sahip olduğunu, bu durumun da organik üretim için sağlam zemin oluşturduğunu savunan Temur, “Ürünlerimizi dünya pazarlarına gönderebiliriz. İlimizin gelişmesinin tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi ile mümkün olacağını düşünüyorum. Bunun için gerekli alt yapı çalışmalarının hızlanması gerekli. Özellikle teknik eleman yetiştirilmesi ve çiftçinin bilinçlendirilmesi çalışmaları yapılırsa, bölgenin çehresi değişecektir” ifadesini kullandı.

Teknik eleman sıkıntısı var


Bölgenin gelişmesine katkıda bulunmak adına bazı önemli sosyal ve ekonomik projeler hazırladıklarının bilgisini veren Hasan Temur, “Kotya- Der çatısı altında hazırladığımız ve takip ettiğimiz bazı projelerimiz var. Fırat Kalkınma Ajansı desteğiyle hazırlanan, inanç turizminin geliştirilmesi altyapı çalışmaları ve Buyer Gölü çevre düzenlemesi ile ilimizin turizm potansiyelinin geliştirilmesi için epey yol aldık.

SODES’e sunduğumuz projemiz ile de köyümüzün kültür evi ve konukevini bitirip doğa turizmi için bölgemize gelen ziyaretçileri ağırlamak niyetindeyiz” açıklamasını yaptı. Bölgelerinde teknik eleman sıkıntısı olduğunu söyleyen Temur, “Özelikle şu aşamada en azından bağ bozumunda teknik eleman desteği alabilirsek bizim için çok yararlı olacak” şeklinde konuştu.




kobiden.com

Ekleme Tarihi
06.10.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Hazzo Pulo, Pülümürde organik şarap üretecek
Link: Hazzo Pulo, Pülümür’de organik şarap üretecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız