Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Gazipaşa’da Afetin Bilançosu 2 Milyon Lira 

GAZİPAŞA’DA AFETİN BİLANÇOSU 2 MİLYON LİRA 

ANTALYA (İHA) -Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde geçtiğimiz Salı akşamı 5 köyde meydana gelen dolu ve fırtına felaketinin ardından hasar tespit çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı.


Yaşanan afetin en çok Muzkenz, Esenpınar, Üçkonak, Yenigüney ve Çimenbağ köylerinde etkisini gösterdiğini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hasan Aslan, hasar tespit çalışmalarının Muzkent’te devam ettiğini, diğer köylerde tamamlandığını söyledi. Şu ana kadar yapılan tespitlerde 250 dönüm cam sera, bin dönüm muz bahçesi, 260 dekar nar bahçesi, 150 dekar zeytin bahçesinin felaketten etkilendiği ortaya çıktı. Ortaya çıkan hasarın maddi karşılığının 2 milyon TL’yi bulduğunu belirten Aslan, hazırlanan tespit tutanağının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na gönderileceğini söyledi.

Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk ise, tespitlerin büyük bir titizlikle yapıldığını, felaketten zarar gören üreticilerin durumunu Valiliğe ileteceklerini belirtti. Kaymakam Pamuk, “Şu ana kadar yapılan tespitlerde 2 milyon TL zarar belirlendi. Bu miktar yüksek bir miktar. Daha önceki küçük doğal afetlerde ortaya çıkan zararları Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın bütçesinden karşılamıştık. Bu miktar yüksek olduğu için hazırladığımız tespit raporunu Valiliğe gönderceğiz. Orda bir komisyon durumu değerlendirecek. Üreticilerin zararlarının karşılanıp karşılanmayacağına onlar karar verecek. Tüm üreticilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletir, daha büyük felaketlerin ortaya çıkmamasını diliyorum” dedi.

Ekleme Tarihi
05.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Gazipaşa, Afetin Bilançosu, 2 Milyon Lira
Link: Gazipaşa’da Afetin Bilançosu 2 Milyon Lira




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız