Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Desteği Alan Çiftçiler Zeytin Silkme Makinelerine Kavuştu 

Makina Ve Ekipman Destekleme Projesi Kapsamında Torbalı’da Zeytin Silkme Makinesi Almaya Hak Kazanan 12 Çiftçiye Makineleri Dağıtıldı. Makine Ve Ekipman Bedellerinin Yüzde 50’si Devlet Tarafından Karşılandı.


İZMİR (İHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca verilen yüzde 50 hibe destekli zirai alet ve ekipmanlardan yararlanan Torbalılı 12 çiftçiye, zeytin hasat makineleri teslim edildi. Zeytin üretiminde kaliteyi ve hasadı arttıracak olan makineler, müdürlüğün öncülüğünde yüzde 50 hibe yoluyla sağlandı.

Açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Kenan Uyar, “Zeytinin hasadı, maliyetinin en yüksek kalemini oluşturmaktadır. Her geçen gün işçilik maliyeti artmakta, birim alandan elde edilen gelir azalmaktadır. Bölgemizde makineli hasadı yaygınlaştırmak ve maliyeti düşürmek için yoğun bir çaba göstermekteyiz” diye konuştu.

Hasatta ürün kayıpları yaşanmaması için zamanında ve makineyle toplanması gerektiğinin altını çizen Uyar, "Sırıkla hasatta meyve veren dal kırılıp gelecek yıl ürün vermez. Birim maliyet azalmaktadır. Bir günde bin 200 ile bin 500 kilogram mahsul toplanabilir. Sırıkla ise bir işçi, 50 ile 100 kilogram toplar. Ağaç üzerinde dane kalmaz, mahsulün tamamı indirilir. Bir yıl boyunca bahçede yapılan emeğin karşılığı alınmış olur. Hasat kısa sürede biter. Makine, bataryasıyla 8 saat kesintisiz çalışır. Sessiz, hafif ve kullanışlıdır. Var ve yok yılı periyodu azalır, ağaç her yıl ürün vermeye başlar. Zeytin hasat makinesi dağıtımına her yıl artan oranda devam edilecek, her üreticimizin kullanması sağlanacak. Bu sayede zeytinyağı kalitesi ve veriminde önemli değişiklikler olacağı önümüzdeki yıllarda görülecektir” şeklinde konuştu.

12 adet zeytin silkme makinesi, 16’da diğer makineler olmak üzere 28 adet makinenin dağıtımına başlandı. Zenon zeytin silkme makinelerinin Torbalı Bayisi Özcan Acar tarafından makineler teslim edildi. Desteklemeden faydalanan Karakızlar Köyü’nden Ahmet Faydaoğlu zeytin silkme makinesini teslim aldı.
alt
alt

Ekleme Tarihi
06.10.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Desteği Alan Çiftçiler Zeytin Silkme Makinelerine Kavuştu
Link: Desteği Alan Çiftçiler Zeytin Silkme Makinelerine Kavuştu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız