Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak 

TARSİM'in çiftçiye ödediği hasar yüzde 35 arttı
 
İSTANBUL -Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2012 yılının ilk 9 aylık döneminde geçen yıla oranla üreticiye ve çiftçiye ödenen hasar tutarında yüzde 35 oranında artış yaşandığını açıkladı. TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, yılın ilk 9 ayında 180 milyon TL’den fazla ödeme yapıldığını ve ilerleyen günlerde 80 milyon TL’lik daha ödeme yapılacağını belirtti.

Büyükbaş Hayvan Hayat Sigortaları’nda yetiştiricilere ödenen miktarda yüzde 128’lik artış yaşandığını söyleyen Kadak, “Doğal risklere maruz kalan üreticilerin gelirlerinde meydana gelebilecek ani düşüşler, üretime devam etmelerini zorlaştırmaktadır. Tarımsal üretimin sürdürülebilmesi için, tarım sigortaları sistemi, çiftçilerimizin hayatında önemli rol oynamaktadır.” dedi.

Devlet destekli sigorta uygulamalarının son 6 yıl içinde başarıyla ilerlediğini belirten Ramazan Kadak, çiftçinin sisteme olumlu yaklaştığı söyledi. Yaşanan yüzde 35’lik artışla birlikte ödemelerin 8 milyar TL’ye yaklaştığına dikkat çeken Kadak, primlerin 400 milyon TL’yi poliçe sayısının ise 700 bin adedi geçtiğini ifade etti. TARSİM Başkanı açıklamasına şöyle devam etti:

“Bitkisel ürün ve büyükbaş hayvan hayat sigortaları gibi lokomotif branşların yanı sıra, su ürünleri ve sera gibi branşlarda da geçen yıla oranla, ciddi gelişmeler kaydedildi. Tarım Sigortaları’ndaki gelişim tüm branşlarda kendini göstermiştir. Sigortalanan balık çiftliklerinin adedi yüzde 256, sigortalanmış seraların adetleri ise yüzde 388 oranında artış gösterdi.”(CİHAN)
alt
alt

Ekleme Tarihi
06.10.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: tarsim,ramazan kadak,çiftçi,tarım,ziraat
Link: TARSİM'in çiftçiye ödediği hasar yüzde 35 arttı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız