Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 IcerikbannerUrl

Köylü, zeytinini marka yapmak için festival düzenledi

HATAY (CİHAN)- Hatay’ın Erzin ilçesine bağlı Gökdere köyünde düzenlenen 3. Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Ürettiği lezzetli zeytini marka haline dönüştürmek isteyen Gökdereli vatandaşlar, katılımcılara şehitler için pilav ikramı da yaptı.

Gökdere köyünde, geleneksel hale gelen Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nin üçüncüsü düzenlendi. Köy halkının zeytinden elde ettiği gelirle düzenlenen festival, yağmura rağmen büyük ilgi gördü. Gökdere İlköğretim Okulu bahçesine kurulan stantlarda zeytin, zeytinyağı, yöresel lezzetler vatandaşların beğenisine sunuldu. Trap atışlarıyla başlayan festivalde vatandaşlar hünerlerini sergiledi. Köylü kadınların şehitler için pişirdikleri pilav, festivale katılan vatandaşlara ikram edildi.

"ZEYTİNDE MARKA OLMAK İSTİYORUZ"

        Gökdere köyünde üretilen zeytinin bölgede nam saldığını belirten köy muhtarı Salih Börklü, köy halkının emekleriyle ortaya konulan festivalin, zeytinin markalaşma sürecine katkı sunacağını söyledi.

        Zeytinde marka olmak istediklerini anlatan Börklü, "Erzin’in ana geçim kaynaklarından biri de zeytindir. Gökdere köyümüzde ağırlıklı olarak üretilmektedir. Köyümüzde zeytinyağı fabrikaları bulunmaktadır. Osmaniye’den, Adana’dan Kahramanmaraş’tan köyümüze zeytin almak için gelen çok sayıda aile var. Bizler de onlara burada lezzetli zeytinimizden satıyoruz, tadına baktırıyoruz. Gökdere köylüsü bin bir emekle üretiyor zeytini, yetkililerden zeytinin marka haline getirilmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

        Festivale çevre illerden katılım olduğuna değinen Festival Komitesi Başkanı sanatçı Aziz Öktem de katılımcılara teşekkür etti.
CİHAN

Ekleme Tarihi
07.10.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Köylü, zeytinini marka yapmak için festival düzenledi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız