Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Muş Ovası'nda artık az alandan yüksek verim alınıyor

MUŞ (CİHAN) - Doğu Anadolu’nun verimli toprakları modern tarımla buluştu. Son teknoloji modern zirai aletler, Muş Ovası'nda üretimi artırdı. Doğu Anadolu’nun verimli topraklarının bulunduğu Muş Ovası'nda, artık az alandan yüksek verim elde ediliyor.


Bölgenin zorlu iklim şartlarına rağmen pek çok ürünün de yetişmesi mümkün oluyor. Yörede artık yetişmez denilen ürünler de boy veriyor. Ayçiçeği, mısır ve yağ bitkilerinden sonra bölgede yeni ürünler de deneniyor.

Berce Alparslan Tarım İşletmeleri Müdürü Müfit Yeşilyurt, Muş’ta ilk kez modern tarım hizmetlerinin başladığını ve arazinin tamamının kullanıldığını söyledi. Yeşilyurt, modern tarım arazi makinelerinin Muş Ovası'nda çalışması ile bu kapsamda ek iş alanlarının çıkması ve bitki ürünlerinde çeşitliliğin de arttığını söyledi.

Yeşilyurt, “Modern tarım ürünlerinin kullanılışı çerçevesinde üretimde yüzde 30-40 civarında artışlar oldu. Bu modern tarım makinelerinin kullanılmasındaki en büyük amaç koruyucu toprak işleme ve doğrudan ekim metotlarının uygulanmaya başlanması ve dolayısı ile her bakımdan toprağın korunması, biyolojik, kimyasal etkileri bakımından büyük bir rolü var. Tarla trafiğinin azalması, toprağın sıkışmasının önlenmesi, bitki artıklarının toprakta bırakılması ve erozyonun önlenmesi bakımından da önemli tasarruflar sağlanacak. Bu sistemin ileriki yıllarda daha çok faydası görülerek, önemli bir tarım sistemi Muşumuzda yerleştirilmeye çalışılacaktır." dedi.



Ekleme Tarihi
08.10.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Muş Ovası'nda artık az alandan yüksek verim alınıyor
Link: Muş Ovası'nda artık az alandan yüksek verim alınıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız