Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
silajlık mısır 

Silajlık mısır üreticinin yüzünü güldürüyor

BOLU (CİHAN) - Üretimde 2012 yılı sezonunun sonuna gelinen bu günlerde, patateste umduğunu bulamayan Bolulu üretici silajlık mısır üretimine ağırlık verdi. Ziraat Odası Başkanı İsmail Yamantürk, "Macar fiği, mısır vb. gibi yem bitkilerinin münavebeli olarak üretilmesi gerekir. Bu şekilde hem topraklarımız dinlendirilmiş olacak hem de organik maddece de zenginleştirilecek." dedi.


İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Taş, Ziraat Odası Başkanı İsmail Yamantürk, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Muzaffer Bilici, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Osman Tutkun ve teknik personel, Bolu Köprücüler köyünden İbrahim Ekici’nin 2. ürün olarak ektiği silajlık mısır hasadını yerinde inceledi.

Tarla ziyareti esnasında konuşan Ziraat Odası Başkanı İsmail Yamantürk, ilde halen üretimde kullanılan toprakları torunlara bırakabilmek için münavebeli üretim yapılması gerektiğini, bunun için de ara bitkilere ihtiyaç olduğunu belirtti.

Ziraat Odası Başkanı İsmail Yamantürk, bu üretim şekliyle İbrahim Ekici’nin diğer üreticilere 2. ürün konusunda örnek olduğunu ve aynı zamanda patatesin para kazandırmadığı bu dönemde üreticinin de silajlık mısırla para kazanabileceğini belirtti.

Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Muzaffer Bilici ise hayvancılığın en önemli ihtiyaçlarından olan kaba yemin bu tarlada 2. ürün olarak üretilmesi konusunda tarla sahibini kutlamak gerektiğini, özellikle süt hayvancılığında silajın çok faydalı ve önemli bir kaba yem olduğunu vurguladı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Taş ise tarla sahibi İbrahim Ekici’ye teşekkür ederek, “İlimizde çiftçilerimizin patates haricinde başka bir ürün yetiştirmeye yönlendirilmesi konusunda zorluk çekiliyor. Diğer üreticiler, 2. ürün silajlık mısırdaki bu başarılı durum karşısında daha kolay ikna olacaklardır. Böylece bu sistem ile silajlık mısır yetiştiriciliği patates yetiştiriciliğinin önüne geçebilecek." şeklinde konuştu.

Tarla sahibi İbrahim Ekici de şunları ifade etti: “2011 yılında tarlaya buğday ektim, daha sonra 2012’de Macar fiği ektim, bunun hasadını müteakiben silajlık mısır ekerek 2. ürünü 02.10.2012 tarihi itibariyle hasat ettim. Önümüzdeki yıl ise patates üretimi yapacağım inşallah.”  

Ekleme Tarihi
09.10.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Silajlık mısır üreticinin yüzünü güldürüyor
Link: Silajlık mısır üreticinin yüzünü güldürüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız