Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kadir Güven: Sertifikalı tohum verimi arttırıyor

SAMSUN (CİHAN) - Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, sertifikalı tohum kullanımının, tarımsal ürünlerde verimi yüzde 25 oranında arttırabileceğini söyledi.


Sertifikalı tohumların tarımsal ürünlerde verimi daha çok arttırdığını ve çiftçilere sertifikalı tohum kullanmaları yönünde destek verdiklerini belirten Güven, “Sertifikalı tohumla yapılan ekimlerde ürünlerden yüzde 25 daha fazla verim elde edilebiliyor. Bakanlığımız ülke genelinde sertifikalı tohum üretiminin ve kullanımının artırılması yönünde çalışmalarına devam ediyor. Ekim döneminin yaklaştığı bugünlerde, tüm İlçe Müdürlüklerimizde çiftçilere sertifikalı tohumluk kullanımının yaygınlaştırılması için eğitim çalışmalarımız araklıksız devam etmektedir.” dedi.

Güven, sertifikalı tohumluk üretimi ve kullanımı konusunda son yıllarda önemli gelişmeler olduğunu ve verilen tarımsal destekleme miktarlarına dikkat çekerek, “Bakanlığımızca çiftçilere sertifikalı tohumluk kullanımında, buğday ve yoncaya 6 lira, arpa, tritikale, yulaf ve çavdara 4,5 lira, çeltik ve yerfıstığına 8 lira, nohut, kuru fasulye ve mercimekte 7 TL, susam, kolza (kanola) ve aspire 4 TL, patates ve soyaya 20 TL, korunga ve fiğe 3 TL destekleme verilmektedir. Aynı zamanda sertifikalı tohumluk üretiminde kilo başına destekleme yapılmaktadır.” şeklinde bilgi verdi.

Ekleme Tarihi
09.10.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Kadir Güven: Sertifikalı tohum verimi arttırıyor
Link: Sertifikalı tohum verimi arttırıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız