Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kestane, Köylünün Yüzünü Güldürdü

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Kurşunlu köyünde rehabilitasyon sahalarında kestane hasadına başlandı.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nde 2006 yılında yapılmaya başlanan kestane rehabilitasyonları meyve veriyor. Mustafakemalpaşa İşletme Müdürlüğü Yeniköy İşletme Şefliği Kurşunlu köyünde 2007 yılında başlayan rehabilitasyon çalışmaları ile 30 bin kestane aşılandı.

Aşılı kestane ağaçlarından bu sene 6 yaşına gelenlerden alınan meyve, köylünün yüzünü güldürdü. Köy Muhtarı Mehmet Civelek, artık yıllardır göç veren köylerinin diğer kestanelerin de verim çağına gelmeleriyle birlikte iki sene sonra göç alacağını söyledi. Köy Tarımsal Kooperatif Başkanı İbrahim Ambar de özel ağaçlandırma sahasında 3 yaşındaki kestane ağaçlarından verim aldığını ifade etti.

Odun Dışı Ürünler Şube Müdürü Turgut Keskin ile birlikte rehabilitasyon sahalarını denetledi. Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, kestane üretimi hakkında bilgi verdi. Coşkun, Bursa bölgesinin kestane ve kestane şekeri ile tanındığını hatırlatan Coşkun, üretim miktarını arttırmayı, bu şekilde orman köylüsünün kalkınmasına destek olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

"KÖYE 100 TON ÜRÜN GİRECEK"

Bölgede 2006 yılından itibaren 200 hektar alanda kestane rehabilitasyonu ile 30 bin adet aşılama yapıldığının altını çizen Coşkun, bu sene köye 100 ton civarında ürün gireceğini, kestane toplayan köylülerin memnuniyetinin daha da artacağını kaydetti.

Coşkun, 26 Nisan 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yeni kanun ile Orman Genel Müdürlüğü'nün, orman içi ve bitişiğindeki köylülerin desteklenmesi için yaptığı çalışmalara kanuni destek bulduğuna dikkat çekti. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
10.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Kestane, Köylünün Yüzünü Güldürdü
Link: Kestane, Köylünün Yüzünü Güldürdü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız