Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Orköy Projesi Kapsamında Köylülere Süt Sığırı Dağıtıldı 

ORKÖY PROJESİ KAPSAMINDA KÖYLÜLERE SÜT SIĞIRI DAĞITILDI

GİRESUN (İHA) - Giresun Orman Bölge Müdürlüğü, ORKÖY Projesi kapsamında Şebinkarahisar ilçesi Kınık köyünde Gebe süt sığırları teslim töreni düzenledi.
 
Törene Şebinkarahisar Kaymakamı Avni Oral, Giresun Orman Bölge Müdürü Ali Kaya, Giresun Orman Bölge Müdür Yardımcısı ve ORKÖY Şube Müdürü Erdem Karaağaç ve köylüler katıldı.

Törende konuşan Orman Bölge Müdürü Ali Kaya, ”Şebinkarahisar ancak desteklenerek, hayvancılıkla, cevizle, bademle kalkınacak, nüfusu artacak ve ileride il olma yolunda ilerleyecek medarı iftarımız, Osmanlıdan bu yana gurur duyduğumuz serhat bir kentimizdir. Sosyal alanda desteklerimiz devam ederken biz 800 OrmanKöy hanesine güneş enerji sistemi koyduk. 120 tane süt sığırı dağıttık ama bunun 76'sını Şebinkarahisar’a verdik. Rakama baktığınızda Şebinkarahisar’a verdiğimiz önemi ve kıymeti anlamış oldunuz. 160 bin adet ceviz fidanı yetiştirdik 15 aşılı ceviz fidanına kavuştuk. Bunları hane başına dağıtacağız.toprak devletin olsun.Toprak yenmez ceviz yenir.5 çouğu olanlara çift hane muamelesi yapacağız yani 2 parsel vereceğiz" dedi.

Kaymakam Avni Oral ise, ”Şebinkarahisar ekonomik anlamda en ciddi katkıyı ve gelişmeyi elbetteki tarım alanında yapmak durumunda. Tarım ve hayvancılığı birinci sıraya koyacağız. Burada teslimini yapacağımız hayvanlarımızla birlikte bölgemiz için çok önemli olan Kınık köyümüzün hayvancılık olarak öne çıkan Kınık köyümüze bir katkıda Orman Bölge Müdürlüğümüz ve Genel Müdürlüğümüz vermiş oluyor" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından kura çekimine geçilerek köylülere süt sığırları teslim edildi. 

Ekleme Tarihi
10.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Orköy Projesi, Süt Sığırı, Dağıtıldı
Link: Orköy Projesi Kapsamında Köylülere Süt Sığırı Dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız