Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
AA 

AA'dan "Fındıktaki Alın Teri" sergisi

AA'nın "Fındıktaki Alın Teri" fotoğraf sergisinde fındığın toplanması, kurutulması ve ayıklanmasının öyküsü anlatılıyor.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk, "Fındıktaki Alın Teri" fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirecek.

Kızılay'daki Metro Sanat Galerisi'nde yarın sanatseverlerle buluşacak sergide, AA foto muhabirlerince çekilen 67 fotoğraf yer alıyor. Düzce, Ordu, Giresun ve Trabzon'da çekilen fotoğraflarda, fındığın toplanması, kurutulması ve ayıklanmasının öyküsü anlatılıyor.

Sergideki eserlerde, AA foto muhabirleri Murat Kaynak, Fazıl Saraç, Ömer Ürer, Yaşar Karaman ve Hayati Akçay, fındık hasadı, fındık işçileri ve geçici işçilerin yaşam ve çalışma koşullarını fotoğraf karelerine taşıyor.

Çok anlamlı

Ulusal Fındık Konseyi (UFK) ve Ordu Ticaret Borsası (OTB) Başkanı Nejdet Gürsoy, fındıkta ilk olacak bu sergiyi çok anlamlı ve olumlu bulduğunu anlattı.
Serginin, Türkiye'nin en önemli tarım ürünlerinden fındığa çok yarar sağlayacağını vurgulayan Gürsoy, şöyle konuştu:
''Fındıkla ilgili ilk defa AA'nın hazırladığı serginin, fındık üreticisinin zor koşullarda vermiş olduğu emeği sonuna kadar yansıtacağına inanıyorum. Anadolu Ajansı'nın fındıkla ilgili açacağı bu sergi, bir ürünün pazara gelene kadar kolay oluşmadığını ve bir ürüne nasıl alın teri ve emek verildiğini açıkça ortaya koyacaktır. Aynı serginin Ordu'da da açılmasını istiyoruz.''

Katkı sağlayacak

Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı ise Anadolu Ajansı tarafından açılan serginin her yönüyle fındığa katkı sağlayacağını belirtti.

Fındıkla ilgili serginin ilk defa Anadolu Ajansı tarafından açılmasının önemli olduğuna değinen Avcı, ''Bu konuda öz eleştiri de yapmak gerekiyor. Çünkü milyonlarca kişinin tek geçim kaynağı fındık. Böylesine önemli bir ürünle ilgili bizlerin de bu tür sergiler açması lazımdı. Bunu bir eksiğimiz olarak görüyoruz. Anadolu Ajansı bu başardı. Sergide emeği geçenleri tebrik ederim'' dedi.

Ekleme Tarihi
10.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: AA, Fındıktaki Alın Teri, sergisi, fotoğraf sergisi,
Link: AA'dan Fındıktaki Alın Teri sergisi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız