Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Şanlıurfa’nın 'Beyaz Altın'ının Açık Arttırmayla Satışına Başlandı

- Şanlıurfa’nın 'Beyaz Altın'ının Açık Arttırmayla Satışına Başlandı 
- Vali Güvenç, Şanlıurfa'nın Pamuğun Patronluğuna Ortak Olacağını Dile Getirdi

ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa’nın beyaz altını olarak bilinen pamuğun açık arttırmayla satışına başlandı. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kentte toplanan ilk pamuğun açık arttırmayla satışının yapıldığı KOSGEB'deki programa katıldı.

Pamuğun naylon balyalarda ve çuvallarda ambalajlanmasından kaynaklanan ürün bozulmalarının önüne geçmek için uzun süredir çalışmalar yürüten Vali Güvenç, hasat döneminin tüm pamuk çiftçilerine hayırlı ve bereketli olmasını dileyerek fiyatlarda bir gelişme ve iyileşme olmasını temenni ettiğini belirtti. Güvenç, "Hedefimiz dünya piyasalarında mahcup olmayacağımız temizlikte ve kalitede pamuğu üretmek ve piyasaya sürmektir. Bu nimeti, bu hazineyi değerlendirmemiz lazım. Üretimden pazarlamaya her aşamada dünyayı takip ederek kendimizi yenilememiz lazım" dedi.

"Üretimden sonra toplanan ürünleri naylon hara kullanmayarak, iplikçileri rahatsız eden kusurlardan kurtarmalıyız" diyen Vali Güvenç, bu sayede üç beş yıl içerisinde Şanlıurfa’nın pamuğun patronluğuna ortak olacağını dile getirdi. Dünya piyasalarında Şanlıurfa pamuğunun konuşulur hale gelmesinin çiftçilerin elinde olduğunu kaydeden Güvenç, sulamayla birlikte artan üretimin kazancı da arttıracağını vurguladı. Son olarak sektörde bu konuya hassasiyet gösteren tüm kesimlere teşekkür eden Güvenç, yapılan çalışmalardan dolayı teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan KOSGEB’e ait tesiste çeşitli çırçır fabrikalarına ait işlenmiş pamukların satışa sunulduğu açık arttırmaya geçildi. Vali Güvenç, Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Akkucak Tekstil’de incelemelerde bulunurken, kendisine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mahmut Ökten ve ŞUSİAD Başkanı Fethi Baytekin de eşlik etti.

Ekleme Tarihi
10.10.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: şanlıurfa, beyaz altın, pamuk, açık arttırma, gıda, tarım, ziraat, haberler
Link: Şanlıurfa’nın 'Beyaz Altın'ının Açık Arttırmayla Satışına Başlandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız