Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Keçiören 

Keçiören'de kurban satış alanı hizmet vermeye başladı
 
ANKARA - Keçiören Belediyesi tarafından Ovacık'ta kurulan modern kurbanlık satış alanı hizmete girdi. Alanda, satıcıların ve alıcıların huzurlu ve rahat alışveriş yapabilmeleri için her türlü imkan sağlanıyor.

Keçiören Belediyesi, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Ovacık'ta kurduğu modern kurbanlık satış alanıyla vatandaşların ve satıcıların huzurlu bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için tüm imkanları sağladı. Bu yıl toplam 697 tane çadırın bulunduğu alanda her türlü ihtiyaç düşünülerek sosyal tesislerden güvenliğe kadar tüm hizmetler veriliyor. Güvenlik için etrafı tel örgüyle kapatılan kurban satış alanında gerekli kontrollerin yapılması için giriş ve çıkış yerlerinde kontrol noktaları kuruldu. Alanın güvenliği 24 saat görev yapan zabıta personeli ve güvenlik görevlileri tarafından sağlanıyor.

Kurbanlık alırken ve keserken dikkat edilecek hususlar ile ilgili hazırlanan el broşürleri dağıtılarak vatandaşların bilinçlendirilmesi sağlanıyor. Kurbanlık satış alanında satıcıların ve alıcıların ihtiyaçları için farklı noktalara kurulan tuvaletler ile 24 saat sıcak su bulunan duş kabinleri yer alıyor. Alanda kurban satıcıları ile kurbanlık almaya gelen vatandaşlar için 3 bin araçlık otopark bulunuyor.

Kurban satış alanına getirilen tüm kurbanlıkların kulak küpe numaralarına göre şap aşılarının yapılıp yapılmadığı kontrol ediliyor. Keçiören Belediyesi tarafından Türkiye’de bir ilk olarak başlatılan ve bu yıl da uygulanan ultrasonografi yöntemiyle dişi kurbanlıklar veteriner hekimlerce gebelik testine tabi tutuluyor. Gebe olduğu tespit edilen kurbanlıkların satışına izin vermeyen görevliler, yaşı küçük hayvanları da tespit ederek kurban satış alanından çıkararak satışına izin vermiyor.

KURBAN YAKALAMA TİMİ GÖREVDE

Keçiören Belediyesi tarafından kaçan kurbanlıkları yakalamak için kurulan Kurban Yakalama Timi bu yıl da bayram süresi bitimine kadar görev yapacak. Alanda acil vakalara anında müdahale için 24 saat hizmet veren sağlık ve veterinerlik hizmet kabinleri kuruldu. Veteriner hekimler ile sağlık ekibinin yanı sıra bir adet ambulans da hizmet veriyor. Keçiören Belediyesi'nin Ovacık'taki kurban satış alanında kurban kesimi için de iki tane mezbahane bulunuyor. Saatte 180 kurbanın kesildiği modern mezbahanede günde bin adet kurban kesimi yapılabiliyor. Alanda vatandaşlara hizmet verecek olan mezbahanelerin yanı sıra isteyen vatandaşlar Keçiören Belediyesi tarafından belirlenen 12 kapalı semt pazar yerinde de kurbanlarını kesebilecek. Buralarda görevliler vatandaşlara hizmet için hazır bulunacak.

Kurban satış merkezinde kurban satıcıları ve vatandaşlar için her türlü ihtiyacı dikkate alarak düzenlemeler yaptıklarını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, vatandaşların kurbanlıklarını satın alırken sıkıntı yaşamamaları için denetimlerin sürdürüldüğünü söyledi. Kurbanlık satış alanının düzenli bir şekilde tüm ihtiyaçları barındırdığını belirten Başkan Ak, "Keçiörenlilerin Kurban Bayramı'nı huzur içerisinde geçirmeleri için tüm tedbirleri aldık ve alıyoruz. Vatandaşlarımız herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında kurban satış yerlerindeki ekiplerimizden ve belediyemizden yardım alabilirler" dedi. Kurbanlıkların sağlık kontrollerinin yapıldığını kaydeden Başkan Ak, Kurban Bayramı süresince nöbetçi veteriner hekimlerin görev başında olacağını söyledi. Vatandaşların rahat ve huzurlu bir ortamda kurbanlık alışverişlerini ve kesim işlerini gerçekleştirebilmeleri için çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayan Başkan Ak, "Vatandaşlarımız gönül rahatlığı içerisinde kurbanlıklarını satın alabilir, satıcılarımız da huzurlu ve güvenli bir şekilde satış yapabilir." diye konuştu. 
alt
alt

Ekleme Tarihi
11.10.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: kurban satış ,keçiören
Link: Keçiören'de kurban satış alanı hizmet vermeye başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız