Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Yer fıstığı üretiminde Gaziantep, Osmaniye’nin tahtına göz dikti 

Yer fıstığı üretiminde Gaziantep, Osmaniye’nin tahtına göz dikti

GAZİANTEP (CİHAN)- AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Oğuzeli’nin Güneyse köyünde incelemelerde bulundu. Sulu tarım uygulanan Güneyse'de yer fıstığı yetiştirilmeye başlanmasının ardından modern tarım uygulamalarıyla tanınan Mengüç ailesi, ilk deneme yer fıstığı ekiminden olumlu sonuç aldı.
 
Kemal Mengüç, “Bu yıl 800 dönüm araziye yer fıstığı ekimi yapıldı. Bilindiği gibi yer fıstığı konusunda Osmaniye söz sahibi, ancak elde ettiğimiz ürün kalitesi ve bolluğu bu ürünün Gaziantep’te de yetiştirilebileceğini ve bu anlamda Osmaniye kadar başarılı olabileceğimizi gösterdi.” dedi.

Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin birlikte yer fıstığı ekimi yapılan arazide inceleme yaparak modern tarımla uğraşan arazi sahibi Kemal Mengüç’ü ziyaret etti. Erdoğan, “Antep fıstığı alanında olduğu gibi önümüzdeki dönemlerde yer fıstığı alanında da Gaziantep önemli bir merkez olacaktır. Modern tarım uygulayarak ürün kalitesini ve çeşitliliğini artıran arazi sahipleri Mengüç ailesini yürekten kutluyorum.” diye konuştu.

Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, “Barak Ovası tarımın merkezi olma yolunda önemli projelerin odağı olmuştur. Gaziantep’in diğer ovaları gibi Barak Ovası da önümüzdeki yıllarda tamamen sulu tarıma geçecek yapıya kavuşturulacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Yer fıstığı ekimine geçen yıl 150 dönüm arazide başladıklarını ifade eden Kemal Mengüç elde edilen hasadın ardından bu yıl 750-800 dönümlük arazide ekim yaptıklarını belirtti. Mengüç, yer fıstığı konusunda Osmaniye'nin söz sahibi olduğunu, ancak elde edilen ürün ile Gaziantep’te de yer fıstığı yetiştirilebileceğini, bu anlamda Osmaniye kadar başarılı olabileceklerini kaydetti. Tek sıkıntılarının Çin’den ithal edilen yer fıstığının düşük fiyatlarla piyasaya sürülmesi olduğunu dile getiren Mengüç, “Çin, yer fıstığı konusunda bizim kadar kaliteli ürün elde edemiyor. Ancak piyasa fiyatlarını olumsuz etkiliyor. Geçen yıl bu sıkıntıyı yaşadık, ama dönem ortasında Çin yer fıstığının kalitesiz olduğu ortaya çıkınca Türk mahsulleri prim yaptı. Bunun önüne geçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Anadolu’nun bereketli topraklarında birçok ürün yetiştirilebilir. Yeter ki Ar-Ge çalışmalarını doğru yapalım.” açıklamalarında bulundu. CİHAN

Ekleme Tarihi
11.10.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: yer fıstığı,Osmaniye,gazi antep
Link: Yer fıstığı üretiminde Gaziantep, Osmaniye’nin tahtına göz dikti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız