Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
alo kurban hattı 

Van Belediyesi’nden ‘Alo Kurban’ Hattı

VAN (İHA) - Van Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle “Alo Belediye Kurban Hattı” kurdu. Van Belediyesi, Türkiye ve yurtdışından isteyen vatandaşlar adına kurban kesimi yaparak, etleri ise Van Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü’nün belirlediği ailelere dağıtılacak.


Van Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi geçen yıl yaptığı çalışmayı bu yılda yapıyor. Van Belediyesi, halkın belediyesi olma yolunda çalışmalarına bir yenisi daha ekleyerek, halkın kaynaşma ve bütünleşme çalışmaları kapsamında Kurban Bayramı öncesi belediye bünyesinde “Alo Belediye Kurban Hattı” kurdu. Yapılan çalışma ile Van başta olmak üzere Türkiye ve yurtdışından isteyen vatandaşlar adına kurbanı Van Belediyesi kesecek. Belediye hazırladığı çalışma ile vatandaşların kurban kesimi, alımı ve dağıtımını üstlenecek.

“YAPILACAK TÜM İŞLEMLER KAYIT ALTINA ALINACAK”

Van Belediyesi Veteriner İşler Müdürü Gürgin Bilici, bu çalışma ile kurbanlık kesmek isteyen vatandaşların hem işleri kolaylaşacak hem de zorluk çekmeden kurbanlıklarını temin ederek kestirebileceklerini söyledi. Bilici, “Kurbanlık hayvan almaya uygun kesim yerinin olmayışı, hijyenik bir ortamın bulunmayışı, kesim ve dağıtımdaki güçlüklerden dolayı sıkıntı yaşamaktadır. Bu zorlukları Alo Belediye Kurban Hattı olarak üstlenmek ve vatandaşın her safhasında denetleyebileceği bir sistemle yapılandırmak istiyoruz. Kurban etlerinin nerelerde değerlendirildiklerini bilmeleri en doğal hakları olduğunu gibi gerçekten ihtiyacı olan insanlara ulaştığını ispatlanması gerekir. Bu amaçla komisyon tarafından tüm işlemlerin kayıt altına alınması ve isteyen hayırseverlere bilgi verilecektir” dedi.
 
“DUYURU TÜM HALKA ULAŞTIRILACAK”
 
Duyurunun tüm insanlara ulaşması için yoğun bir çalışma içerisine gireceklerini ifade eden Bilici, “Belediye web sayfasında, yerel yayın organları, beyaz masa ve halkla ilişkiler birimi ile sürekli yayın yapılarak halka duyurulacaktır. El ilanları ve afişler dağıtılacaktır. Aynı zamanda Alo Belediye Kurban Hattı telefonuyla insanlar geniş bilgi sahibi olabilecekler. Kurban alım, kesim ve dağıtımının tüm aşamaları belediye web sayfasında isteyen herkes takip edeceği gibi kurban sahibi isterse aktif olarak takip edecektir. İsteyen kurban sahiplerine çalışmaların kaydı CD ortamında kendisine iletilecektir” diye konuştu.

“KURBAN KESİM BEDELLERİ KOMİSYONCA BELİRLENECEK”

Kurban bedellerinin belirlenmesi için kurulan komisyonun piyasa araştırması yapacağını aktaran Bilici, “Belirlenen kurban bedeli kurbanlık olacak bir adet küçükbaş hayvan üzerinde tespit edilecektir. Büyükbaş hayvan kurbanlık seçilmesi durumunda 7 adet kurban sahibi birleştirilecektir. Vatandaşlar bir adet kurbanlık bedelini küçükbaş hayvan birimi üzerinden, Belediye Başkanlığı’nın emanet hesap açtığı bankadan birine kendi adına yatırmasıyla işlemi tamamlanmış olacak. Banka hesabına kurbanlık bedelini yatıran kurban sahipleri adına kurban kesimi vekaleti de verilecek, yatırılan kurban bedelinin içinde kurbanlık alımı, kesim ve paketleme ücreti dahil olacaktır” diye konuştu.
 
Komisyon üyeleri ise, yapılacak çalışmalarla ilgili şu hususları belirledi;
“Kurban kesimini belediyeye verecek kişiler, ilan edilen telefon numarası, broşür veya belediye web sayfası ile iletişim kurarak, isterse Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne başvurmasıyla işlemleri yapılacaktır. Kurbanlıkla ilgili tüm sorunlarını Van Belediyesi Kurban Kesimi Hizmetleri Değerlendirme Komisyon Başkanı’na iletebilirler. Komisyon tüm kurbanlık hayvanların alımını karkas ağırlık üzerine yapacaktır. Dolayısıyla tüm kurban kesenler eşit miktarda ve eşit ağırlıkta kurban eti bağışlamış olacaktır.

Kurbanlık özellikleri taşıyan hayvanların kabulü yapılmadan kesim yapılmayacaktır. Kesim komisyon huzurunda tamamlandıktan sonra karkas tartısı yapılır. Hayvanı alınan kişi veya kişilere karkas et üzerinden ödemesi tamamlanır. Canlı veya ayakta alım yapılmayacaktır. Kesilecek kurbanlıklar Kurban Bayramı’nda Belediye Mezbahası’na aktarılarak yapılacaktır. Birinci sınıf olan mezbahada sağlıklı, hijyen, güvenli bir şekilde kurban sahiplerinin isimleri okunarak vekaleten dini kurallara göre kesim yapılmaktadır. Mezbahada parçalama ünitesinde parçalanarak eşit ağırlıkta paketlenerek dağıtıma hazır hale getirilecektir. Paketlenerek hazırlanan kurban etleri Belediye Başkanlığı Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü tarafından daha önce belirlenen yoksul vatandaşlara dağıtımı gerçekleşecektir. Bireysel dağıtım tutanağı kurban etinden faydalanan tarafından imzalanacaktır.

Tutanakta aile bilgileri ve açık adresi yer alacak şekilde düzenlenerek kurban kesim komisyonuna teslim edilecektir. Kurban sahibi vatandaş isterse kurban etinden 1/3 geçmeyecek şekilde alabilecektir. Kurbanlıklarla ilgili tüm işlemler kurulan komisyon üzerinden denetlenerek, bilgi paylaşımı yapılacak. Komisyonda Belediye Başkan Yardımcısı, Belediye Tarım Hayvancılık Komisyon Başkanı, Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Belediye Camii imamı yer alacak. Belediyenin bu çalışmaları ile ilgili bilgi isteyen ya da kurbanlıklarını kestirmek isteyen yurttaşların 0432-214 42 69 numaralarından ve www.van.bel.tr adresinden öğrenebilirler.”

Ekleme Tarihi
11.10.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Van Belediyesi, Alo Kurban Hattı
Link: Van Belediyesi’nden ‘Alo Kurban’ Hattı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız