Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kabadüz Jersey Irkının Merkezi Olacak 

- KABADÜZ JERSEY IRKININ MERKEZİ OLACAK
- ORDU GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRÜ MUSA SAĞLAM:
- “JERSEY IRKINI GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ"


ORDU (İHA) - Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, ”Damızlık jersey ırkını Ordu’da geliştirmek istiyoruz” dedi.
 
Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam beraberinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Islah ve Geliştirme Dairesi Başkanı Dr. Ali Ayar, Islah Daire Başkanı Ziraat Mühendisi Ali Rıza Akıncı ve Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Ziraat Mühendisi Onur Yiğit’le Çambaşı Yaylası'nı ziyaret etti.
 
Sağlam yaptığı açıklamada, jersey ırkının geliştirilmesiyle ilgili on il müdürüyle toplantı yaptıklarını söyledi. Jersey ırkının bölgenin coğrafi yapısına uygun olduğunu belirten Sağlam, şunları kaydetti: "Karadeniz kıyı şeridinde olan il müdürleri, hayvan sağlık şube müdürleri ve damızlık sığır yetiştiricileri merkezi birliğimiz temsilcilerimizle birlikte ilimizde jersey ırkının geliştirilmesiyle ilgili toplantı yaptık. Jersey ırkını ilimizde geliştirmek istememizin en önemli nedenleri, sütçü bir karaktere sahip olması, yine kaba yemin çok yoğun sıkıntısı çekildiği bu bölgede az yemle çok süt vermesi ve bölgenin coğrafi yapısına uygun olan bir hayvan olması önemli nedenlerden sadece bir kaç tanesidir. jersey ırkını bu bölgede özellikle profesyonel işletmelerinde yaygın bir şekilde yapmalarını sağlanır, yine küçük aile işletmelerinde bu ırkı yetiştirirse hayvancılık gelişir, yetiştiricisi ciddi anlamda kazanır. Türkiye’de Bakanlık desteklerinde ilimiz ön sıralardadır. Dolaysıyla bu tür işletme kurmak isteyenler işletmelerin sabit yatırım, makine ekipmanlarının yüzde ellisini bakanlığımız karşılıyor."
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Islah ve Geliştirme Dairesi Başkanı Dr. Ali Ayar da Çambaşı Yaylası'na ilk kez geldiğini ifade ederek, “Çok güzel büyük bir yaylaymış. Karşılaştığımız birçok küçük ve büyük baş hayvan yetiştiricisiyle görüştük. Burada doğru ırk yetiştirilirse hayvancılığın gelişebileceğine inanıyorum” dedi.

Ekleme Tarihi
12.10.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Kabadüz Jersey Irkının Merkezi Olacak
Link: Kabadüz Jersey Irkının Merkezi Olacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız