Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
MHP’li Atar’dan Sahte Gübre Uyarısı 

MHP’Lİ ATAR’DAN SAHTE GÜBRE UYARISI



ADANA (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkan Yardımcısı İl Tarım Komisyonu Başkanı Taylan Atar, Çukurova bölgesinde satılan sahte gübreyi kullanan çiftçilerin ikinci kez mağdur olduğunu söyledi.
 
Atar, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz Haziran ayında Ege merkezli bir firmanın sahte gübre satarak piyasayı dolandırdığını ortaya çıkardığını iddia ederek, “İşte o zaman o sözde gübrenin sahte olduğunu bilmeden kullanan çiftçilerimizin, bazı bölgelerde yapılan hasatlar sonucunda ikinci bir darbeyi yedikleri anlaşıldı. Yaptığımız araştırmalara göre o sahte gübrenin kullanıldığı tarlalarda mısır ve pamuk hasadında yaşanan verimdeki kayıp oranı yüzde 50, soyada yüzde 30-40’ı bulmuştur" dedi.
 
Haziran ayında sahtekarlığı ilk ortaya çıkardığında Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün kendisinden bilgi istediğini hatırlatan Atar, "Elimizdeki bütün bilgi ve belgeleri verdik. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bir süre sonra basına yaptığı açıklamada, 60’e yakın depodan örnek aldıklarını, bunların 30’unda sahte gübreye rastlanmadığını, diğer sonuçların ise daha sonra açıklanacağını bildirdi. Aradan aylar geçti kesin sonuç kamuoyu ile paylaşılmadı" diye konuştu.
 
Taylan Atar, önümüzdeki dönemin yeni ekimlerin yapılacağı bir mevsim olduğuna dikkat çekerek “Bu dönemde üretici taban gübresi kullanacak. Dolayısıyla gübre satın alırken araştırma yapılması, çok güvenilen ve bilinen yerlerden satın alınması, satın alma işlemlerinin ürün miktarı, adı ve markasıyla birlikte resmi belgelerle tescil edilmesi önem arz edecek olup, bütün üreticilerimizin bu konuda dikkat etmesi gerekmektedir” dedi.

Ekleme Tarihi
13.10.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Sahte Gübre
Link: MHP’li Atar’dan Sahte Gübre Uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız