Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarımsal Verimde ‘Ot’ İle Mücadele 

- TARIMSAL VERİMDE ‘OT’ İLE MÜCADELE
- ADANA’DA TARIMSAL ÜRETİMDE KALİTENİN ARTTIRILMASI VE YABANCI OTLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA ÖZEL BİR FİRMA TARAFINDAN ÜRETİLEN KİMYASAL İLAÇLAR, ADANALI ÇİFTÇİLERE TANITILDI


ADANA (İHA) - Adanalı çiftçilere tarımsal üretimlerini attırmaları ve yabancı otla mücadele çalışmaları kapsamında üretilen zirai ilaçlar tanıtıldı.
 
Adana Çiftçiler Birliği ile Bayer tarafından ortaklaşa düzenlenen bilgilendirme toplantısına yoğun ilgi gösterildi. Adana Çiftçiler Birliği İkinci Başkanı Mutlu Doğru’nun da katıldığı oturumda Bayer tarafından üretilen ve yabancı ot kontrolü sağlayan; ‘Alion’ adlı zirai ilacın tanıtımı gerçekleştirildi. Söz konusu ilaç ile ilgili olarak katılımcılara bilgi veren Ziraat Yüksek Mühendisi Akın Aksoy, farklı bölgelerde yapılan 4-5 yıllık çalışmalar sonucunda dekara sadece 10 mililitre Alion uygulanarak, 6 aya varan bir kontrol periyodunun sağlanabildiğinin gözlemlendiğini anlattı.
 
Söz konusu ilacın, çıkış öncesi etkili olan bir toprak herbisiti olduğunu dile getiren Aksoy, “Selüloz oluşumunu dolayısıyla da meristem dokularının gelişimini engeller. Hipokotil ile alınarak yabancı otun çimlenmesine ve toprak yüzeyine çıkmasını engeller. Mevcut ot ilaçları ile kıyaslandığında; çok daha geniş bir yabancı ot spektrumuna sahip. Alion, diğer herbistler direnç kazanmış yabancı ot türlerini de kontrol edebiliyor. Bu sayede yabancı ot kontrolü sorun olmaktan çıkarak, çok daha kolaylaşıyor. Uzun etkisi sayesinde daha az yabancı ot ilaçlaması yapılarak, emek ve para tasarrufuna imkan sunuyor” dedi.
 
Adana Çiftçiler Birliği İkinci Başkanı Mutlu Doğru ise, tarım alanlarında yabancı otların, ürün azalmasının yanında kültürel işlemlerin zamanında ve istenilen etkinlikte yapılmasını engellediğini ifade ederek, bu nedenle de yabancı otlarla ilgili her türlü çalışmayı yakından takip ettiklerini anlattı. Doğru, yabancı otların zehirli tohumları ürüne karışarak insan ve hayvan sağlığını olumsuz etkilerken, hastalık ve zararlılara da konukçuluk ettiğini de sözlerine ekledi. Tanıtım toplantısı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Ekleme Tarihi
14.10.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Tarımsal Verimde Ot İle Mücadele
Link: Tarımsal Verimde ‘Ot’ İle Mücadele




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız