Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nihat Çelik 

TÜRKİYE YENİDEN KOYUN İHRACATINA BAŞLADI 

VAN (İHA) - Koyun ve keçi sayısı bakımından dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan Türkiye, uzun yıllardan sonra tekrar koyun ihracatına başladı.


Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nihat Çelik yaptığı açıklamada, Gaziantep’ten Katar’a 847 baş ivesi melezi erkek koyun ihraç edildiğini söyledi. Türkiye olarak uzun yıllardan sonra küçükbaş hayvancılık alanında tekrar eski günlere dönülmesinin sevindirici olduğunu belirten Çelik, Katar’a gönderilen kasaplık koyunların nakliye uçağıyla yola çıktığını bildirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in bizzat koyunculuğa verdiği önem, destek ve uygulanan politikalarla koyunculuğun tekrar canlandığını ifade eden Çelik, Bakanlığın 2006 yılından itibaren koyunculuğa hayvan başı destek verildiğini, bugüne kadar 5 yılda toplam 731 milyon TL bu kalemden ödeme yapıldığını söyledi. Bunun dışında koyun sütü, kaba yem ve diğer projelere de destekler verildiğini anlatan Çelik, Bakan Eker’in, Türkiye Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği ve İl Birliklerinin kurulması ve gelişmesi için de kendilerine destek verdiğini bildirdi. Koyunculuğun alternatif kırmızı et ve süt üretiminde ülke için önemli bir kaynak olduğunun altını da çizen Çelik, birçok kişiye istihdam sağlayan, köyden kentlere göçü önleyen bu alt sektörün geliştirilmesinin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Merkez Birliği olarak koyun ve keçi yetiştiriciliğinin gelişmesi için birçok hedef ve projeleri olduğunu da belirten Çelik, 80 ilde örgütlendiklerini ve her geçen gün üye sayılarının arttığını da anlattı. Genel Başkan Yardımcısı ayrıca, üreticilerin ve birlik başkanlarının örgütlenme konusunda gösterdikleri üstün gayret ve özveri nedeni ile Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği’ne teşekkür ettiklerini de söyledi.

Tekrar ihracat yapabilir konuma gelebildikleri için başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker olmak üzere, Bakanlığın diğer yetkilileri ve Hayvancılık Genel Müdürlüğü’ne teşekkür eden Nihat Çelik, küçükbaş hayvancılık yetiştiriciliğinin bu ivmeyle çok iyi yerlere geleceğine de işaret etti.

Ekleme Tarihi
15.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Türkiye, Yeniden Koyun İhracatına Başladı, koyun, ihracat, hayvancılık
Link: Türkiye Yeniden Koyun İhracatına Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız