Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İşçi bulamadı, makine aldı 

İşçi bulamadı, makine aldı

MARDİNLİ pamuk üreticisi Mehmet Timurağaoğulu, tarlada işçi bulamadığı için Amerika'dan 250 işçinin bir aylık işini bir günde yapabilme özelliğine sahip, 600 bin dolar değerinde pamuk toplama makinesi aldı.


Mardin'de mevsimlik işçi sıkıntısı çektiklerini ve çoğu zaman bu yüzden ektikleri pamukların tarlada kaldığını anlatan Mehmet Timurağaoğlu, dünyada sadece Amerika ve Avustralya'da bulunan balyalı pamuk toplama makinesini artık Mardin'de de kullandıklarını söyledi. Makine ile pamuk toplamada ürün kaybını en aza indirdiklerini belirten Mehmet Timurağaoğu, "Bu teknoloji ile hem işçilikten asgari derecede yararlanabilen, hem de daha az maliyetle daha fazla ürün elde edilebilinen bir sistem. Eski pamuk toplama makinelerine göre 2-3 misli daha fazla pamuk toplayabilir. Zamanı daha iyi değerlendirebiliyoruz. İnşallah GAP suyu da bölgeye gelirse bu topraklar hem ürün çeşitliliği, hem de ürün bolluğu, bu teknoloji ile birleşirse, bölgenin önü açılmış olur" dedi.

Daha önce 250 işçi ile ancak bir ayda yapılan pamuk hasadını şimdi bir günde yaptıklarını anlatan Timurağaoğlu, "Artık işçi bulamama sorunu ve pamuğumuzun tarlada kalma derdi de yok. Tarlalarımızdaki pamuğu toplayan işçi sıkıntısını her yıl yaşıyorduk" diye konuştu.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
15.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: İşçi bulamadı, makine aldı
Link: İşçi bulamadı, makine aldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız