Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
New York 

New York'ta içeceğime dokunma isyanı


Halka açık yerleri bile sigarasız hale getiren New York Belediyesi, bu kez şekerli içeceklere ve şişmanlığa yasak getirmeye kalkınca muhalefetle karşılaştı.



NEW YORK - Sigara yasağı konusunda Amerika Birleşik Devletleri’nin pek çok eyaletine öncülük yapan ve kapalı mekanların ardından halka açık yerleri bile sigarasız hale getiren New York Belediyesi, bu kez şekerli içeceklere ve şişmanlığa yasak getirmeye kalkınca muhalefetle karşılaştı.

Şekerli içeceklerin denetim altına alınmasını, bireysel hakların ihlali ve kişilerin özgür seçimine müdahale olarak gören New Yorklular "içeceğime dokuna" sloganı altında örgütlenerek tepkilerini dile getiriyor. Yazılı ve sosyal medyanın yanı sıra metro ve otobüs gibi toplu taşım alanlarına pankartlar yerleştiren "içeceğime dokunma" grubu, muhalif hareketi organize ve finanse edebilmek için sponsor şirketler bulmayı da başardı.

Tahminlerin aksine, gazlı ve şekerli içecek piyasasını elinde bulunduran şirketler yerine, lojistik ve taşımacılık alanında faaliyet gösteren firmalar kendi ilanlarının üzerine "içeceğime dokunma" grubunun hazırladığı sloganları yerleştirmeyi kabul etti. Örneğin evden eve nakliyat hizmeti veren bir şirketin kendi reklamının bir parçası olarak "Neyi içeceğime ben karar veririm" ya da "New York kentinin en önemli meselesi şekerli içecekler mi" gibi sloganları görmek mümkün.

New York Belediye Başkanı Mike Bloomberg, diğer ülkelerle kıyaslandığında normalin çok üzerinde büyük bardaklarla servis edilen gazlı ve şekerli içeceklerin önce boyut olarak küçülmesini sonra da mümkünse tümüyle tercih dışı olmasını istiyor. Bu amaçla ilk olarak okullar ve okulların bulunduğu alanlar, şekerli içecek ve fast-food tarzı gıdalardan arındırıldı.

Obezite tehlikesine her fırsatta dikkat çeken New York belediyesi, New Yorkluları düzenli yürüyüş yapmaya, şekerli-gazlı içeceklerden uzak durmaya, porsiyonları küçültmeye teşvik ediyor ve bu çerçevede bir dizi kısıtlama getirmeye hazırlanıyor.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
15.10.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: New York, içeceğime dokunma isyanı
Link: New York'ta içeceğime dokunma isyanı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız