Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Trafik polisleri köy köy gezerek tarım araçlarını kullanma eğitimi veriyor

TOKAT (CİHAN) - D-100 karayolu üzerinde bulunan köylülere tarım araçlarını kurallara göre kullanılması için trafik polisleri onlara ceza yerine köyleri gezerek eğitim seminerleri veriyor.

Tokat’ın Erbaa Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği, sürücülere trafik ve trafikte uyulması gereken kurallar konusundaki eğitim seminerlerine bir yenisini daha ekledi. Proje ile tarım araçlarının güvenli kullanımı konusunda daha önce Ankara’da gerçekleştirilen çalıştaydan elde edilen bilgileri traktör sürücüleri ile paylaşarak üzücü olayların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Tokat Emniyet Müdürü Osman Balcı’nın da önem verdiği tarım araçlarının güvenli kullanımı konulu seminerlerde, Erbaa Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Ali Polat, özellikle traktör sürücülerinin karayollarında seyir halinde iken hem kendileri hem de karşılarındaki insanların uymaları gereken kuralları çeşitli örnekler ve görsel materyallerle anlatarak vatandaşları bilinçlendirmek ve bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtiyor.

Erbaa’ya bağlı Tepekışla, Evyaba, Yukarı ve Aşağı Çandır, Değirmenli Kasabası, Yeni Mahalle, Hacıpazarı ve Çalkara köylerinde gerçekleştirilecek ve 1 ayda tamamlanması planlanıyor. Planlanan seminerler kapsamında tarım araçları, traktör, biçerdöver gibi araçların yollarda uymaları gereken kurallar, araçlarda bulunması gereken özellik ve malzemeler, tarım araçlarının kaza sebepleri gibi çok çeşitli konularda çiftçilere bilgi veriliyor. Özellikle de römork ve patpatların üzerinde uyarıcı işaretlerin bulunmama nedeniyle arkadan çarpma kazalarının çok yaşandığı belirtilirken, her araç sahibinin bu hususa dikkat etmesi istendi.

Erbaa Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği tarafından hazırlanan ve resmi verilere dayanılan slayt ve video gösterimlerinde kazaların hangi kural ihlalinde nasıl olacağı görsel olarak da paylaşılıyor.

Erbaa Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Ali Polat çiftçilerde yaptığı açıklamada, “Tarım araçlarında yaptırılmadığı istatistiksel olarak ortaya çıkan sigorta ve muayene işlemlerini yaptırmama alışkanlığının çok kötü sonuçlar doğurduğunun ortaya çıktığını söyledi. Kazaların yaşanmaması bizim elimizde olan bir şey kurallara uyarsak, yapmamamız gerekenleri de yerine getirirsek bu kazalar yaşanmaz. Sizlerin ayağınıza kadar gelerek bu bilgilendirme seminerlerini veriyoruz. Bizim amacımız sizleri cezalandırmak değil bilinçlendirmektir” dedi.

Seminer sonrası bazı traktör sürücülerine römorklar için kullanılan reflektörde hediye eden Ali Polat, vatandaşların bilgilendirilmesinin hayati önem taşıdığını vatandaşların trafik kurallarına azami olarak dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Ekleme Tarihi
16.10.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Trafik polisleri köy köy gezerek tarım araçlarını kullanma eğitimi veriyor
Link: Trafik polisleri köy köy gezerek tarım araçlarını kullanma eğitimi veriyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız