Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ayfrost’tan Sürdürülebilir Balıkçılığa Destek 

Ayfrost’tan Sürdürülebilir Balıkçılığa Destek

Balık avı sezonunun açılması ile birlikte, canlı türlerinin korunması ve sürdürülebilir balıkçılık bir kez daha gündemde. Denizlerimizdeki zenginliklerin yarınlara miras kalabilmesi için su ürünlerini tüketicilere ulaştıran kuruluşlara büyük sorumluluklar düşüyor.


Sürdürülebilir balıkçılık, doğal kaynakların korunması ve ekolojik dengenin devam edebilmesi için belirlenen avcılık ilkelerine dayanıyor. Su ürünleri avcılığının sürdürülebilmesi için avlanmanın yeri, zamanı ve yöntemi oldukça önemli. Birçok ülkede uygulanan sürdürülebilir balıkçılık kurallarını, 8000 kilometre kıyı şeridine sahip olan Türkiye’de yaygınlaştırmak için yasal düzenlemeler yapılıyor. Bununla birlikte su ürünlerini tüketicilere ulaştıran kuruluşlara da büyük sorumluluklar düşüyor. Türkiye’nin uluslararası dondurulmuş gıda markası Ayfrost, bu konudaki hassasiyeti ile örnek olan firmalardan biri.

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın izin verdiği dönemlerde, temiz bölgelerden, yalnızca belirli boylardaki su ürünlerini avlayan balıkçılar, doğanın yenilenmesine olanak tanıyor. Ancak, farklı avlanma yolları izleyen bazı tekneler rekabet koşullarını zorlaştırabiliyor. Kurallara uyan balıkçılara, ihtiyaç duydukları ekonomik ve sosyal destek ise sürdürülebilir balıkçılık prensiplerini benimseyen büyük firmalardan geliyor. Av sezonu öncesinde tekne sahipleri ile anlaşma yapan firmalar, avlanmanın doğal yaşam dengesini koruyan yöntemlerle yapılmasını sağlıyor.

Anlaşmalı tekneler, avladıkları balıkları doğrudan sevkiyat araçlarına naklediyor. Sevkiyatın yalnızca birkaç saat içinde gerçekleşmesi sayesinde ürünler tüketiciye taze olarak ulaştırılıyor. Bu sistemi Türkiye’de başarıyla yürüten kuruluşlardan biri olan Ayfrost, gerekli kontrol ve analizlerden geçirdiği su ürünlerini IQF teknolojisi ile donduruyor. Gıda güvenliğini ise satış aşamasına kadar izlenebilir yöntemlerle sağlıyor. Sürdürülebilir balıkçılık temelinde geliştirdiği üretim sistemi ile tüketicilere kaynağı ve niteliği belli olan güvenilir su ürünleri sunuyor.

Ekleme Tarihi
16.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Ayfrost, Sürdürülebilir Balıkçılığa Destek, balıkçılık
Link: Ayfrost’tan Sürdürülebilir Balıkçılığa Destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız