Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Ağustos 2025 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ekmekteki kepek oranı daha da artacak , ekmek, kepek, gıda, 

Ekmekteki kepek oranı daha da artacak

Ekmeklik buğday unundaki kül miktarı en az yüzde 0,70 olacak. Bu şekilde ekmekteki kepek miktarı daha da artacak.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, “Türk Gıda Kodeksi Buğday Unu Tebliği” taslağını hazırlayarak ilgili kamu, kurum ve kuruluşları ile
üniversitelerin görüşüne açtı.

Taslağa göre, ekmeklik buğday unlarında Tip 550, 650 ve 850 tanımları kaldırılırken, ekmeklik buğday unu tek grupta tanımlandı.

Ekmeklik buğday ununda kül miktarı kuru maddede en az 0,70, en çok 0,90 olarak belirlendi. Bu şekilde ekmek yapımında kullanılan unun kepek miktarı arttırılmış olacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 4 Ocak 2012 tarihinde yayımlanan “Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği” ile ekmekteki kepek oranı artırılmış ve kepek oranı en az yüzde 0,65 en çok yüzde 1,1 olarak belirlenmişti.
Tam buğday ekmeği üretiminin yaygınlaştırılması için Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'ne uyumlu olarak ilk defa “Tam Buğday Unu” ve “Gıda Amaçlı Buğday Kepeği” mevzuatta tanımlandı.

Taslakta, baklava gibi ürünlerde kullanılan özel amaçlı buğday unlarında kül miktarına ilişkin bir sınırlama getirilmezken,tüketici talebine göre istenilen kül miktarında üretim yapılabilecek.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
16.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Ekmekteki kepek oranı daha da artacak , ekmek, kepek, gıda,
Link: Ekmekteki kepek oranı daha da artacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız