Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Sunar Grup 

SUNAR GRUP'TAN YENİ YATIRIM

ADANA (İHA) - Sunar Grup, Muş'ta yaptığı ayçiçeği yatırımının meyvelerini toplamaya başladı. Yarın Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla Adana Sunar Grup tesislerinde Elita Gıda'nın yeni yatırımının açılışının ardından Muş ayçiçeklerinden elde edilen ilk yağlar üretilecek.


Türkiye'de ekilebilir arazilerinin yüzde 25'inde ayçiçeği ekimi gerçekleştirilmesi durumunda, Türkiye'nin ithalatçı konumundan, ihracatçı konumuna geçeceğini hesaplayan Sunar Grup, Orta ve Doğu Anadolu'da ayçiçeği tarımını geliştirmek için geçtiğimiz yıl harekete geçti.

Uzun çalışmalar ve detaylı analizler sonucunda bölgenin yağlık ayçiçeği üretimine yabancı olmadığı, yıllar önce bölgede ciddi üretimler yapıldığı, ancak son yıllarda alıcı sıkıntısından dolayı vazgeçildiği anlaşıldı. Ekolojik olarak bölgenin yağlı tohum üretimine uygunluğu tespit edilince 50 bin dönüm arazi üzerine büyük bir yatırım yapıldı.
 
Sunar Grup'un alanında uzman hammadde satın alma yöneticileri önderliğinde, tarım müdürlüğü, ziraat mühendisleri işbirliği ile ayçiçek tohumları ekildi. Geçtiğimiz hafta hasadı yapılan ayçiçeklerinden elde edilecek ilk yağlar 16 Ekim Salı günü, Elita Gıda'nın Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından açılışı yapılacak olan yeni yatırımı rafinasyon tesislerinde üretilecek. Özel seri olarak üretilecek Muş ayçiçeğinden elde edilen yağlar, açılışa gelen konuklara takdim edilecek.

Sunar Grup bünyesindeki Elita Gıda, Adana'da açılışı gerçekleştirilecek rafinasyon ve dolum hattı yatırımıyla günlük rafinasyon kapasitesini bin tona çıkartmayı hedefliyor. Elita Gıda, bu yatırımla Türkiye'nin yıllık yağ tüketiminin üçte birini üretecek kapasiteye sahip olacak ve Türkiye'nin en büyük 3 bitkisel yağ firması arasına girecek.

Ekleme Tarihi
16.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Sunar Grup, Yeni Yatırım, ayçiçeği
Link: Sunar Grup'tan Yeni Yatırım




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız