Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Paranız olsa da Anzer balı alamayacaksınız!



Paranız olsa da Anzer balı alamayacaksınız!Rekolte düşüklüğü nedeniyle sadece hastalara satış yapılacak


Rize'nin Anzer Yaylası'nda üretilen dünyaca ünlü Anzer balı, bu yıl rekolte düşük olunca yarım kiloluk ya da 250 gramlık kavanozlarda satılmaya başlandı.
Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şükrü Çatır, Anzer Yaylası'nda bu yıl bal üretiminin yapıldığı mayıs-ağustos döneminde havaların kapalı, sisli, yağışlı ve soğuk geçmesi sonucu rekoltenin beklenenin çok altında kaldığını söyledi.
Geçen yıl, son yılların en büyük rekoltesini elde ettiklerini, bin 700 kilogram baldan bin 200 kilogramının tahlil sonucu tescillendiğini vurgulayan Çatır, bu yıl rekolte düşük olduğu için bal temininde hastalara öncelik tanıdıklarını ifade etti.
Şükrü Çatır, piyasada Anzer balı adı altında bal satıldığına dikkati çekerek, kooperatifleri dışında kesinlikle bal satışı olmadığını kaydetti.
Anzer balı, 50'ye yakını endemik olmak üzere yaklaşık 500 çeşit çiçek türünün bulunduğu İkizdere ilçesinin Anzer yaylasında, 3000 ile 3500 rakım arasında 100'den fazla arıcı tarafından yaklaşık 3 bin 500 kovanda üretiliyor.
Çiçek florasının çok değişken olması ve hava şartları yüzünden her yıl farklı miktarda üretilen Anzer balının solunum, akciğer, kalp damar hastalıkları başta olmak üzere pek çok hastalığa iyi geldiği öne sürülüyor.
Çok sayıda kişinin satın almak istediği Anzer balının kilogramı bu yıl 640 liradan, arı sütü ile polenin kilogramı ise 820 liradan satılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
19.10.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Anzer balı
Link: Paranız olsa da Anzer balı alamayacaksınız!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız