Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Pancar Hasadında Yeni Makine 

Pancar Hasadında Yeni Makine

KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Şeker Fabrikası bir ilke imza atarak pancar hasadı sırasında toprakta bulunan organik maddeleri ve besin elementlerinin taşınmaması için pancar temizleme ve yükleme makinesi aldı. Pancar hasadı yapılan Altıntaş ilçesinde makineyi kullanıma sunan fabrika, böylelikle ürünün zayi olmasını da en aza indiriyor.


Şeker pancarı hasadı için satın alınan yeni ve son sistem teknoloji ile donatılmış makineyi Altıntaş ilçesinde şeker pancarı üreticisinin hizmetine sunan Kütahya Şeker Fabrikası yetkilileri konuya ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

Şeker fabrikasının 2004 yılında özelleştikten sonra sektörde yeniliklere imza atmaya devam ettiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kütahya Şeker Fabrikası A.Ş. 2004 yılında özelleştirildikten sonra faaliyette bulunduğu şeker sektöründe, gerek şeker üretimi ve gerekse şeker pancarı üretimi konularında tüm teknolojik yenilikleri yakından takip etmek suretiyle ihtiyaç duyulan konularda bu yenilikleri bünyesine adapte edip daima gelişen çağa ayak uydurarak kendisini dinamik tutmaktadır ve tutmaya devam edecektir. Bu hedef doğrultusunda şirketimiz, gün geçtikçe önem kazanan verimli tarım arazilerinin korunması konusunda yeni bir uygulamayı çiftçimizin hizmetine sunmuştur. Yumrulu bir bitki olan şeker pancarının hasadı sırasında, ürün ile birlikte her yıl organik madde, mikrobiyolojik aktivite ve bitki besin elementleri bakımından tarlaların en zengin kısmını oluşturan pulluk tabakasındaki toprağın tarlalardan fabrika merkezine taşınmasını engellemek amacıyla 2011 yılında şirketimiz yurt dışından son sistem özel pancar temizleme ve yükleme makinesi satın almıştır. İlk yıl pilot bölgelerde söz konusu makine kullanılmış ve üstün başarı sağlanarak içinde bulunduğumuz 2012 yılında bu uygulama genelleştirilmiştir. Bu yeni pancar temizleme ve yükleme makinesi, tarla kenarlarında bulunan silolardan aldığı pancarı eledikten ve temizledikten sonra nakliye araçlarına yüklüyor. Optimum çalışma şartlarında bu makine saatte 500 tona kadar yükleme yapabiliyor. Kısaca emniyetli, süratli ve temiz bir şekilde pancar yükleme işlemi gerçekleştiriliyor.”

Açıklamada ayrıca, pancar üreticisinin hasat yaparken yanlışlıkla topraktaki zengin minarelleri toplamasına da yeni alınan makinenin işlevi sayesinde son verildiği, fabrikanın kendisine getirilen pancarı yeniden temizleme yükünden kurtulduğu ve yeni makinenin üreticiden nakliyecisine ve fabrikasına kadar herkesin menfaatine olduğu bildirildi.

Ekleme Tarihi
19.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Pancar Hasadında Yeni Makine, pancar, hasat, tarım, makine, ziraat
Link: Pancar Hasadında Yeni Makine




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız