Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ERDEMLİ’DE HAYVAN ÖLÜMLERİ İDDİASI BOŞ ÇIKTI

MERSİN (İHA) - Mersin’in Erdemli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Berdan Tun, Erdemli’de büyükbaş hayvan ölümleri iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, bahse konu hastalık ya da başka bir nedenle kaybedilmiş bir tek havyan için kendilerine başvuru olmadığını söyledi.


Tun, halk arasında “3 gün hastalığı” denilen “Bovine Ephemeral Fever” hastalığı nedeniyle ilçede hayvan ölümlerinin yaşandığı yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaptı.
 
İlçede kayıtlı ve küpeli büyükbaş hayvan sayısının 9 bin 750 olduğuna dikkat çeken Tun, “100 hayvanın kaybedildiği iddia edilen bahse konu hastalık ya da başka bir nedenle kaybedilmiş bir tek havyan nedeniyle olsa bile bir başvuru olmamıştır” dedi.
100 hayvanın kaybedildiğine dair kendilerine ulaşan herhangi bir bilginin olmadığını ifade eden Tun, “İlçede kayıtlı ve küpeli 9 bin 750 büyükbaş hayvan var. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızdan herhangi birinin bizim hayvanımız bu hastalıktan dolayı öldü diye bir başvurusu yok. Hastalığın ilçemizde var olduğu söyleniyor. Var olduğu söylenen köylerimizi veterinerlerle de gezerek, vatandaşlarımızı dinledik. Yapılan görüşmede vatandaşlarımız kısmen de olsa hastalık belirtisi olduğuna değindiler, ancak hayvan kaybının olduğu yönünde bir ifadeleri olmadı” diye konuştu.

Bahse konu hastalığın insanlara geçen bir hastalık olmadığının altını çizen Tun, “Hayvanlarda hastalık belirtisi yüksek ateş ve halsizlik olarak görülüyor. Bu hastalığın insan sağlığını etkileyecek bir durumu söz konusu değil. İnsanlara geçen bir hastalık değil. Kurbanlık almak isteyen vatandaşlarımız herhangi tedirginlik yaşamasınlar. Burada kurbanlık hayvanları etkileyen bir durum da söz konusu değil” dedi.
 
Tun konuşmasında şunları da kaydetti;

“Hastalığın duyumundan itibaren 3-4 günlük süre içerisinde müdürlüğümüze herhangi bir hayvan kaybıyla ilgili müracaat olmadı. Herhangi bir vatandaşımızdan hayvanım öldü, bunu kayıtlardan düşürün diye bir müracaatta almadık. Değişik sebeplerle de hayvanlar ölebiliyor, ama değişik sebeplerle de olsa bile dediğimiz gibi hayvan kaybı şeklinde, hayvanımız öldü diyerek bir başvuru olmadı.”

Ekleme Tarihi
19.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Erdemli, Hayvan Ölümleri İddiası Boş Çıktı, hayvancılık
Link: Erdemli’de Hayvan Ölümleri İddiası Boş Çıktı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

ALAATTİN İPEKÇİOĞLU 19.10.2012
acele etmeyin haberiniz olur

Böyle durumlarda zaten en son yetkililer duyar, birde bu devletten çok devletçi memurlar nasıl eğitiliyorsa, her olayda hemen araştırmadam önce bir yalanlamaya gidiyorlar. daha sonrada gerçek çıkınca ıgık mıgık yapıyorlar. dolanbaçlı açıklamalar yapıyorlar,yok bize öyle bir müracaat olmadı ölsede şimdilik kayıttan düşülmedi vs. yahu sen yetkili değilmişin madem böyle bir duyum aldın git araştırsana yokmu yollayacak bir adamın.