Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Havza'da Kurban Bayramı Tedbirleri ve Kurbanlık Fiyatları
Havza ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı ile beraber canlı hayvan pazarında hareketlilik başladı.

Havza canlı hayvan pazarında büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 2 bin 500 ile 6 bin 500 lira arasında değişirken, küçükbaş kurbanlıklar ise 350 lira ile 750 lira arasında alıcı buluyor.

Alıcılar da satıcılar da Kurban Bayramı'nın son günlerinde fiyatların değişmesini bekliyor. Alıcılar son gün ellerindeki hayvanları satamayan satıcıların fiyatları düşüreceğini beklerken satıcılar ise Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala fiyatların artacağını belirtiyor.

Büyükbaş hayvan besici İdris Uysal, fiyatların piyasa şartlarında normal olduğunu belirterek, "Kurban Bayramı'nın iyice yaklaşması ile fiyatların artmasını bekliyoruz. Fiyatlarımız şu an piyasa şartlarına göre normal fakat malımızın tam karşılığı değil" dedi.

Küçükbaş besicisi Suluovalı Bekir Ertan ise küçükbaş kurbanlıklarda fiyatların 350 ile 750 lira arasında değiştiğini belirterek, "Allah bereket versin, az da olsa bir kazancımız var. Eğer bir kişi alım satım yapıyorsa bu işten kar edemez. Bizler kendi mallarımızı sattığımız için kar ediyoruz" diye konuştu.

Bu arada resmi kurumlar da Kuran Bayramı öncesi tedbirlerini almaya devam ediyor.

Havza Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada vatandaşların Kurban Bayramı nedeni ile kurbanlık alışverişlerinde sıkıntı yaşamamaları açısından menşe-i şahadetnamesiz ve ilçe dışından gelen kurbanlıklardan veteriner sağlık raporu olmayanları almamaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Açıklamada kurban olarak kesilen büyükbaş hayvanların kulak küpelerinin vatandaşlar tarafınca muhtarlıklara teslim edilmesi önemle vurgulandı.

Öte yandan Havza Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne bağlı ekipler canlı hayvan pazarındaki denetimleri arttırdı. (AA)

Ekleme Tarihi
19.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Havza, Kurban Bayramı, Tedbirler, Kurbanlık Fiyatları, hayvancılık
Link: Havza'da Kurban Bayramı Tedbirleri ve Kurbanlık Fiyatları




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız