Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Ağustos 2025 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kurbanlıkları ‘fotoğraflı kimlikle’ satıyor

ADANA (CİHAN) - Adana’da bir firma kurbanlıkları ‘kimlikle’ satıyor. Taşkıran Tekstil Tarım ve Hayvancılık şirketinin bu ilginç uygulaması müşterilerin beğenisini topluyor. Sattıkları hayvana sprey boya ile numara verip, fotoğrafını çeken firma, daha sonra hazırlanan kimliğe müşterinin adı yazılıyor. Fotoğraf makinesi veya cep telefonu ile çekilen numaralı koyunun fotoğrafı, kimliğe iliştirip bir gün sonra müşteriye veriliyor. Alıcı, Kurban Bayramı’nda bu kimlikle gidip, firmadan küpeli hayvanını teslim alıyor.

Firma sahiplerinden İmam Taşkıran, estetik bir görünüm sergilemek amacıyla kurbanlıkları ‘kimlikle’ satışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Hayvan pazarlarında alıcı ile satıcı arasında her hangi bir belgeye dayalı satışın yapılmadığını belirten Taşkıran, “Müşteri kurbanlığını seçer, mal sahibi bir kâğıda hayvanın numarasını yazıp, eline verir. Bu işlem tamamen ‘güvene’ dayalı yürütülür. Böyle durumlarda bazı sorunlar yaşanabiliyor. Biz bu problemlerle karşılaşmamak için ‘kimlik kartı’ uygulaması başlattık.” dedi.

Kimlik kartının daha ciddi ve göze hoş gelmesi için kurbanlığın fotoğrafını çekip, dijital ortamda eklediklerini ifade eden Taşkıran, bu girişimleriyle aynı zamanda kurban ibadetine de ayrı bir derinlik kazandırmak istediklerini vurguladı. Bayram öncesinde ailelerin bu kimlik dolayısı ile kesecek kurbanının heyecanını hissetliğini anlatan İmam Taşkıran, müşterilerin de bu sistemi ilgiyle karşıladığını sözlerine ekledi.

Kurbanlık almaya gelen Fatih Salmanoğlu da uygulamadan memnun kaldığını belirtti. Seçtikleri hayvanın fotoğrafının çekilip, kimlik kartına iliştirildiğini hatırlatan Salmanoğlu, kesecekleri kurbanlıkla ilgili ellerinden güzel bir anının kalacağını açıkladı. Dört yıldır aynı yerden kurbanlık aldığına dikkat çeken Tolga Deveci ise “Erkenden kurbanlığımızı aldık. Zaten bir sıkıntı olmuyordu. Ama hayvanlar için kimlik verilmesi hoşuma gitti.”şeklinde konuştu.  

Ekleme Tarihi
20.10.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Kurbanlıkları fotoğraflı kimlikle satıyor
Link: Kurbanlıkları fotoğraflı kimlikle satıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız